Γεωργιάδης προς φαρμακοποιούς: είστε οι πιο καλοπληρωμένοι από τον ΕΟΠΥΥ

26-12-2016

“Αν πάτε σε πυρηνικό πόλεμο θα λάβουμε όλα τα μέτρα”. Με αυτή την προειδοποίηση ο Άδωνις Γεωργιάδης έστειλε σαφές μήνυμα προς τους φαρμακοποιούς από την εκπομπή “κοινωνία ώρα μέγκα” ότι η στάση της κυβέρνησης, δε θα καμφθεί από τις αντιδράσεις του κλάδου όσο έντονες και αν είναι. Στο κάτω κάτω είπε ο κος Γεωργιάδης, οι φαρμακοποιοί είναι οι πιο καλοπληρωμένοι πάροχοι του ΕΟΠΥΥ. Ό ίδιος όπως είπε αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη έναντι κάποιων συναδέλφων του που έλεγαν ότι οι φραμακοποιοί είναι καρτέλ και παρότι ξόδεψε δύο μήνες από τη ζωή του για να μην μπουν τα ΜΗΣΥΦΑ στα σουπερ μάρκετ θα νιώθει εξαπατημένος από τους φαρμακοποιούς αν επιμείνουν στην απεργία διαρκείας. Σύμπλήρωσε μάλιστα θα βγεί στον κόσμο και θα εξηγήσει υπογραμμίζοντας ότι οι εκβιασμοί εκ μέρους των φαρμακοποιών δε θα περάσουν στην κοινωνία και ότι θα μείνουν ολομόναχοι.

Λίγο μετά  κος Γεωργιάδης « τουίταρε» αναδημοσίευση άρθρου των “Νέων” από το “iefimerida” στο οποίο καταγράφονται οι προϋπόθεσεις ίδρυσης φαρμακείου σε 31 χώρες. Ενδεικτικό των προθέσεων του είναι το σχόλιο που συνοδεύει τη ανάρτηση όπουο κος Γεωργιάδης λέει: «Οι Φαρμακοποιοί μας ας διαβάσουν καλά το άρθρο και ας σκεφθούν ψύχραιμα εάν θέλουν να ταλαιπωρήσουν τον κόσμο”.

 Σύμφωνα με το άρθρο αυτά που ισχύουν σε 31 διαφοερτικές χώρες για να ανοίξει κάποιος φαρμακείο είναι τα εξής::

  • Σε Βέλγιο, Βουλγαρία, Τσεχία, Ρουμανία, Σλοβακία, Ελβετία, Εσθονία οποιοδήποτε φυσικό ή νομικό πρόσωπο με ή χωρίς χωροταξικούς και πληθυσμιακούς περιορισμούς.
  • Σε Κροατία, Ιρλανδία, Μάλτα, Ολλανδία, Πολωνία, Αγγλία οποιοδήποτε φυσικό ή νομικό πρόσωπο με διευθυντή ή υπεύθυνο φαρμακοποιό.
  • Σε Αυστρία, Κύπρο φαρμακοποιοί ή συνεταιρισμός τους σε ποσοστό 51%.
  • Σε Δανία, Φινλανδία, Λετονία, Σλοβενία, Τουρκία μόνο φαρμακοποιοί
  • Σε Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Λουξεμβούργο, Ισπανία φαρμακοποιοί ή συνεταιρισμοί τους
  • Στην Ουγγαρία οποιοδήποτε φυσικό ή νομικό πρόσωπο με συμμετοχή φαρμακοποιού
  • Στην Λιθουανία φαρμακοποιοί ή συνεταιρισμοί τους και νομικά πρόσωπα εφόσον τα τρία τέταρτα των μελών του συμβουλίου είναι φαρμακοποιοί
  • Στην Ιταλία ιδιωτικά φαρμακεία μόνο από φαρμακοποιούς ή συνεταιρισμούς τους. Δημοτικά φαρμακεία μπορούν να ελέγχονται από εταιρείες και χονδρεμπόρους
  • Σε Νορβηγία, Πορτογαλία και Σουηδία οποιοδήποτε νομικό ή φυσικό πρόσωπο με εξαιρέσεις (φαρμακευτικές εταιρείες, γιατροί).