Γεωργιάδης Βορίδης απαντούν στις καταγγελίες Κουρουμπλή

26-12-2016

Για την περίφημη σύμβαση με γερμανική εταιρεία που αφορούσε τεχνική βοήθεια για την ανασυγκρότηση του συστήματος υγείας της χώρας, την οποία βγήκε και κατήγγειλε ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής, σε χθεσινή του τηλεοπτική του εμφάνιση, λέγοντας ότι ζημίωσε με εκατομμύρια ευρώ το ελληνικό δημόσιο, έσπευσαν να δώσουν διευκρινίσεις οι πρώην υπουργοί κύριοι Γεωργιάδης και Βορίδης. Οι δύο πρώην υπουργοί λέγοντας ότι πρόκειται για λάσπη στον ανεμιστήρα εκ μέρους του νέου υπουργού, τονίζουν ότι δε δέχονται σε θέματα τιμής και υπόληψης, μύγα στο σπαθί τους και ότι η συγκεκριμένη σύμβαση για την οποία ενημερώθηκε η βουλή μπορεί να διακοπεί άμεσα εάν αυτό κρίνει ο νέος υπουργός. Συγκεκριμένα αναφέρουν:

“Σε «σκάνδαλα» στο Υπουργείο Υγείας αναφέρθηκε ο κ. Κουρουμπλής κατά το διάστημα της υπουργείας μας, αναφερόμενος σε γερμανική εταιρία που έλαβε 10 εκατομμύρια ευρώ για υπηρεσίες που δεν παρείχαν.

Επειδή τέτοια σύμβαση δεν υπάρχει.

Επειδή υπάρχει όμως σύμβαση του Υπουργείου Υγείας με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, δηλαδή τον υγειονομικό οργανισμό του ΟΗΕ, δηλ. τον παγκοσμίως σοβαρότερο και πλέον έγκριτο υγειονομικό οργανισμό για παροχή τεχνικής βοήθειας ύψους 10 εκατομμυρίων ευρώ, εκ των οποίων έχουν καταβληθεί περίπου 2 εκατομμύρια φυσικά για έργο που έχει παραδοθεί, χρηματοδοτείται δε από χρήματα του ΕΣΠΑ που μπορούν να διατεθούν μόνο για λήψη τεχνικής βοήθειας, η δε Βουλή είναι ενήμερη για την σύμβαση αυτή που υπεγράφη επί υπουργίας.

Επειδή η λάσπη στον ανεμιστήρα από εμάς δεν γίνεται ανεκτή.

Επειδή πολιτική κριτική δεχόμαστε όσο άδικη και στρεβλή και αν είναι, αλλά για την τιμή και την υπόληψή μας δεν δεχόμαστε μύγα στο σπαθί μας.

Ο Υπουργός Υγείας κ. Κουρουμπλής ας εξηγήσει γιατί δέχτηκε να επιστρέψουν ποσά για την αποπληρωμή προμηθειών των νοσοκομείων στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και ας αφήσει τα δήθεν σκάνδαλα. Αν όμως εμμένει και δεν του αρέσει η συγκεκριμένη σύμβαση, ας την καταγγείλει. Άλλως επιτέλους ας παύσει να λασπολογεί.