Γεωργιάδης:«Ουδείς κίνδυνος για τη λειτουργία του ΚΕΕΛΠΝΟ»

26-12-2016

Διαψεύδει ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης δημοσιεύματα που αναφέρουν πως το υπουργείο εξετάζει τη διακοπή λειτουργίας του Κέντρου Ελέγχου & Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ). Η φημολογία αυτή σχετίζεται με την καθυστέρηση χρηματοδότησης και μόνο κακό μπορεί να κάνει στις δομές και τη λειτουργία του Οργανισμού  έτσι όπως εμφανίζεται.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης, που είχε χθες συνάντηση με τον κ. Στουρνάρα, δήλωσε ότι το υπουργείο Υγείας, «σε αγαστή συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών, έχει θέσει όλα τα προβλήματα που είχαν ανακύψει σχετικά με τη χρηματοδότηση του Κέντρου, σε διαδικασία ταχείας επιλύσεως». Επίσης συμπλήρωσε: «Ως εκ τούτου, δεδομένης της επίλυσης των οικονομικών ζητημάτων του ΚΕΕΛΠΝΟ, ουδείς κίνδυνος τίθεται για τη λειτουργία του».

Η άποψη του Healthview είναι πως η τοποθέτηση του θέματος στην επικαιρότητα δείχνει ότι υπάρχει μια συζήτηση που δημιουργεί έκπληξη. Δεν γνωρίζουμε αν πρόκειται για πολιτικά παιχνίδια, ή απόψεις ανθρώπων που αγνοούν βασικά στοιχεία Δημόσιας Υγείας. Σε καμία χώρα δεν απουσιάζει ένας αντίστοιχος οργανισμός, ο οποίος θα πρέπει να αναπτύσσει τεχνογνωσία και να έχει τις δυνατότητες άμεσης παρέμβασης σε θέματα επιδημιών κλπ. όπως καλή ώρα έγινε την μεγάλη εβδομάδα με την εμφάνιση κρούσματος από τον Κορονοϊό. 

Βάννα Κεκάτου