Γεωργιάδης:θα κλείσουν τα μαγειρεία σε κάποια νοσοκομεία

26-12-2016

“Για επικοινωνιακούς και μόνο λόγους απεργούν οι εργαζόμενοι στο Αττικό Νοσοκομείο”, είπε ο υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης. “Τα χρήματα των υπερωριών και των εφημεριών ήταν δεσμευμένα από τον Επίτροπο, το θέμα όμως λύθηκε τόνισε ο υπουργός και το γνωρίζουν οι εργαζόμενοι, όπως γνωρίζουν, ότι θα πληρωθούν την Τετάρτη”. “Παρόλα αυτά εμμένουν στην απόφασή τους για επαναλαμαβνόμενες στάσεις εργασίας”, πρόσθεσε ο υπουργός.

Σε αντιπαράθεση που είχε μάλιστα με συνδικαλιστή του νοσοκομείου, ο οποίος παρουσίαζε τις μεγάλες ελλείψεις που έχει το “Αττικό”, ο κος Γεωργιάδης αντέτεινε ότι το Σεπτέμβριο ο ίδιος συνδικαλιστής ήταν αντίθετος στην κινητικότητα και τώρα διαμαρτύρεται γιατί από τους 300 που ήταν να μετακινηθούν προς το νοσοκομείο πήγαν μόνο οι 50. 

Ο κος Γεωργιάδης είπε, ότι θα πρέπει να υπάρχει η δυνατότητα να γίνεται αλλαγή καθηκόντων των εργαζομένων όταν δεν παράγουν έργο, “δε μπορούμε να τους πληρώνουμε για να κάθονται” είπε χαρακτηριστικά, αναφέροντας ως παράδειγμα τους υπαλλήλους φύλαξης που από τη στιγμή που ανατέθηκε η φύλαξη των νοσοκομείων σε ιδιωτικές εταιρείες (επιλέχθηκε ως πιο συμφέρουσα για το Δημόσιο, λύση) οι άνθρωποι αυτοί έμειναν χωρίς αντικείμενο εργασίας και χωρίς να μπορεί κάποιος να τους επαναπροσδιορίσει τα καθήκοντά τους…
Σε μια ανάλογη λύση φαίνεται να προσανατολίζεται και στο θέμα της σίτισης των ασθενών των νοσοκομείων ανακοινώντας ότι σε κάποια από τα νοσοκομεία θα σταματήσουν να λειτουργούν τα μαγειρεία. Τα συγκεκριμένα θα εξυπηρετούνται ενδεχομένως από μεγαλύτερα νοσοκομεία ανοίγοντας το δρόμο για ανάθεση σε ιδιωτικές εταιρείες ακόμη και του delivery του φαγητού των ασθενών. Αυτό άλλωστε όπως είπε ο κος Γεωργιάδης είναι λογικό αφού όπου έγινε ανάθεση υπηρεσιών σε ιδιώτες αυτές τελικά στοίχιζαν λιγότερο για τους Έλληνες φορολογούμενους. Αυτό μάλιστα όπως είπε ο υπουργός, θα γίνει χωρίς να υπάρξουν απολύσεις αλλά εφαρμόζοντας το νόμο της κινητικότητας, θα μετακινούνται οι εργαζόμενοι όπου χρειάζονται.
Τέλος ο κος Γεωργιάδης καταφέρθηκε εναντίον του προέδρου των νοσοκομειακών γιατρών Δημήτρη Βαρνάβα, λέγοντας, ότι από τη στιγμή που ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα του κου Βαρνάβα με το ΣΥΡΙΖΑ είναι πλέον πολιτικός του αντίπαλος και όχι συνδικαλιστής, για αυτό και δε μπορεί να προβαίνει σε κινητοποιήσεις, προβάλλοντας μια “εικόνα μπάχαλου” των ελληνικών νοσοκομείων με κομματικούς και ψηφοθηρικούς σκοπούς.