Και μόνο το γεγονός ότι στην ελληνική κουζίνα υπάρχει ξεχωριστή κατηγορία με το όνομα “λαδερά”, δείχνει ότι η χρήση του εκτιμάται με ιδιαίτερο τρόπο από τους ελληνικούς ουρανίσκους. Όσον αφορά δε τους λαούς που δεν το διαθέτουν στην παραγωγική τους γκάμα, τα πράγματα έχουν ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Το ελαιόλαδο χρησιμοποιείται ως ένα είδος ντελικατέσεν για ειδικές συνταγές.
Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα σχετικά με τις ευεργετικές ιδιότητες του ελαιολάδου εδώ.