Για κινητικότητα και προσλήψεις δεσμεύτηκε ο Παν. Κουρουμπλής στους εκπροσώπους των νοσηλευτών

26-12-2016

Συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας κ. Π. Κουρουμπλή είχε στις 12 Φεβρουαρίου,αντιπροσωπεία της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΑ.Σ.Ο.ΝΟ.Π. Ο υπουργός δεσμευτηκε ότι θα διεκδικήσει το μεγαλύτερο αριθμό προσλήψεων μέσω ΑΣΕΠ αποδεχόμενος την πρόταση της αντιπροσωπείας για μοριοδότηση της εντοπιότητας, ζητώντας όμως και την κατανόηση του κλάδου λόγω των δύσκολών στιγμών που περνάει η χώρα.

Συγκεκριμένα τα ζητήματα που απασχόλησαν τη συνάντηση ήταν το φλέγον θέμα της υποστελέχωσης, η θεσμική θωράκιση του Νοσηλευτικού προσωπικού μέσω της δημιουργίας Ειδικού Επαγγελματικού Κλάδου για το σύνολο του Νοσηλευτικού προσωπικού που υπηρετεί στις δομές του ΕΣΥ, του ΠΕΔΥ και της Πρόνοιας, καθώς και ο εκσυγχρονισμός της Νοσηλευτικής Εκπαίδευσης και των Νοσηλευτικών ειδικοτήτων.

Σύμφωνα με τους εκπροσώπους των νοσηλευτών ο νέος Υπουργός αφουγκράστηκε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις προτάσεις που υποβλήθηκαν, τροποποίησε τη συνάντηση μετατρέποντάς την σε διευρυμένη σύσκεψη με τη συμμετοχή υπηρεσιακών παραγόντων του Υπουργείου, ενώ δεσμεύτηκε ότι θα ακολουθήσει εκ νέου κοινή σύσκεψη τις προσεχείς ημέρες.

Σημειώνεται ότι ο κος Κουρουμπλής τέλος, δεσμεύτηκε ότι θα απελευθερωθούν άμεσα οι διατάξεις που αφορούν την κινητικότητα, προκειμένου να αντιμετωπιστεί ένα χρόνιο πρόβλημα που ταλανίζει χιλιάδες οικογένειες συναδέλφων.