Γιατί δεν μας αρέσει ο ήχος της φωνής μας;

27-06-2017

Συνήθως, όταν ακούμε για πρώτη φορά τον ήχο της φωνής μας μαγνητοφωνημένο δεν μας αρέσει. Γιατί όμως συμβαίνει αυτό; Βρετανοί επιστήμονες ισχυρίζονται πως βρήκαν την απάντηση.

Ερευνητές από Πανεπιστημιακό Κολέγιο του Λονδίνου εξηγούν πως δεν μας αρέσει ο ήχος της φωνής μας επειδή την ακούμε εντελώς διαφορετικά από τους άλλους, καθώς φτάνει σε εμάς μέσω άλλου δίαυλου.

Πιο αναλυτικά, τα ηχητικά κύματα τα οποία έρχονται σε επαφή με το αυτί μας μέσω του αέρα, δημιουργούν δονήσεις στον εγκέφαλο μας και στη συνέχεια μεταφράζονται σε ήχο. Όταν όμως είμαστε εμείς που παράγουμε τον ήχο, τότε ο εγκέφαλος μας λαμβάνει δονήσεις από δύο πηγές, από τον αέρα που παράγεται από το στόμα μας αλλά και από τις φωνητικές μας χορδές που δονούνται.

Έτσι, όταν ακούμε την ηχογραφημένη φωνή μας, ακούμε μόνο τις δονήσεις που φτάνουν σε εμάς μέσω του αέρα, γεγονός που αλλάζει εξ ολοκλήρου τον τελικό ήχο που ακούμε. Δυστυχώς για όλους, όπως φαίνεται η πραγματική μας φωνή ακούγεται όπως στις ηχογραφήσεις και όχι όπως την ακούμε όταν μιλάμε.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Ο τόνος της φωνής δείχνει την αποτυχία ή την επιτυχία του γάμου
Ο ανταγωνισμός ανάμεσα στις γυναίκες ξεκινά από τη φωνή