Γιατί οι γυναίκες είναι καλύτερες από τους άντρες στο να κάνουν πολλά πράγματα μαζί

26-12-2016

Όλοι έχουμε παρατηρήσει πως οι γυναίκες είναι καλύτερες στο να κάνουν πολλά πράγματα ταυτόχρονα. Μαγειρεύουν ενώ διαβάζουν το παιδί και μιλούν στο τηλέφωνο ενώ παράλληλα φτιάχνουν τα νύχια τους ή κάνουν δουλειές του σπιτιού. Τώρα, Ρώσοι επιστήμονες εξηγούν γιατί.

Ερευνητές από το HSE Neurolinguistics Laboratory στη Μόσχα έκαναν μαγνητική εγκεφάλου σε 140 υγιείς εθελοντές. Ήταν 69 άντρες και 71 γυναίκες ηλικίας από 20 έως 65 ετών.
Οι ειδικοί έβλεπαν τη λειτουργία του εγκεφάλου των εθελοντών την ώρα που εκείνοι έκαναν διάφορες δραστηριότητες.
 
Τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν πως ο εγκέφαλος των αντρών χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να βάλει σε λειτουργία το τμήμα εκείνο που ενεργοποιεί την προσοχή.
Από τις εξετάσεις φάνηκε ακόμα πως οι άντρες χρειάζεται να χρησιμοποιήσουν περισσότερα τμήματα του εγκεφάλου τους από τις γυναίκες για να κάνουν πάνω από δυο πράγματα ταυτόχρονα. Αυτο δηλαδή που οι Άγγλοι αποκαλούν multitasking.
 
Αυτά λοιπόν τα δυο στοιχεία εξηγούν, σύμφωνα με την επικεφαλής της έρευνας Svetlana Kuptsova γιατί οι γυναίκες είναι τόσο καλύτερες στο να κάνουν πολλά πράγματα μαζί σε σχέση με τους άντρες.
 
 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: