Γιατί ο ιδανικός σύντροφος δεν σημαίνει απαραίτητα και ευτυχισμένη σχέση

26-12-2016

Όλες οι γυναίκες θα επιθυμούσαν τον τέλειο σύντροφο. Τον ιδανικό άντρα που θα πληρεί τις περισσότερες προϋποθέσεις που έχουν θέσει. Κάποιες μάλιστα αλλάζουν πολλούς συντρόφους και τον τέλειο δεν τον βρίσκουν ποτέ. Τώρα, νέα έρευνα Αμερικανών επιστημόνων δείχνει πως ακόμα κι αν κάποιος βρει τον ιδανικό ή την ιδανική σύντροφο αυτό δεν εγγυάται την ευτυχία.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Τέξας στο Όστιν των Ηνωμένων Πολιτειών ζήτησαν από 300 άντρες και γυναίκες που βρίσκονταν σε μακροχρόνιες σχέσεις γάμους να βαθμολογήσουν την ευτυχία τους μέσα στη σχέση από το 1 μέχρι το 7.
Στη συνέχεια τους ρώτησαν ποια είναι τα στοιχεία ενός ιδανικού συντρόφου κι αν ο δικός τους σύντροφος έχει αυτά τα στοιχεία.
Τα αποτελέσματα της έρευνας, τα οποία δημοσιεύτηκαν στο επιστημονικο έντυπο Psychological Science, έδειξαν πως οι βαθμολογίες της ευτυχίας κοι οι βαθμολογίες των στοιχείων του συντρόφου δεν πήγαιναν σε αναλογία.
Με άλλα λόγια… υψηλή βαθμολογία στα χαρακτηριστικά των συντρόφων δεν σήμαινε απαραίτητα και υψηλή βαθμολογία στον δείκτη ευτυχίας.
 
Οι επιστήμονες λοιπόν βγάζουν το συμπέρασμα πως δεν υπάρχει ιδανικό στην ουσία και πως οι άνθρωποι θα πρέπει να επιλέγουν τον σύντροφο τους σύμφωνα με τις ανάγκες τους και τα θέλω τους.
Λένε μάλιστα πως από τη στιγμή που ένας άντρας ή μια γυναίκα ξέρουν πως θα διάλεξαν απλά τον καλύτερο σύντροφο που μπορούσαν θα είναι πιο ευτυχισμένοι στη ζωή τους.
 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: