Γιατί οι γυναίκες θέλουν σοκολάτα και οι άνδρες… μπριζόλες

26-12-2016

Είναι η πιο κοινή αντίληψη που υπάρχει. Όπου κι γυρίσουμε, σε περιοδικά, ταινίες, διαφημίσεις, σειρές… οι γυναίκες δεν μπορούν να αντισταθούν στη σοκολάτα ενώ οι άντρες προτιμούν το κρέας. Ίσως σε ένα βαθμό να ισχύει κιόλας.

Υπάρχει όμως και κάποια επιστημονική εξήγηση για αυτό; Κι όμως υπάρχει. Και μας την έδωσαν ερευνητές του Πανεπιστημίου του Albany στη Νέα Υόρκη. Σύμφωνα με έρευνες, διαπίστωσαν πως 40% των γυναικών λένε πως θέλουν σοκολάτα συνέχεια ενώ το αντίστοιχο ποσοστό των αντρών ήταν μόλις 15%. Γιατί συμβαίνει αυτό; Είναι θέμα ορμονών κατά τη διάρκεια της περιόδου, όπως πιστεύουν οι περισσότεροι; Σύμφωνα με τους ειδικούς όχι. Οι επιστήμονες πιστεύουν πως είναι καθαρά θέμα πολιτισμικών επιρροών. Οι διαφημίσεις σε τηλεόραση και περιοδικά, οι σκηνές στις ταινίες όπου οι γυναίκες για να παρηγορηθούν από έναν χωρισμό τρώνε παγωτό… όλα αυτά επηρεάζουν.

Αυτό όμως δεν γίνεται σε όλες τις χώρες. Οι Ισπανίδες για παράδειγμα δεν δηλώνουν την ίδια “λιγούρα” για σοκολάτα πριν την περίοδο με τις Αμερικανίδες. Στην Αμερική η διαφημιστική αγορά έχει συνδέσει άρρηκτα τη σοκολάτα με τη γυναίκα. Στην Αίγυπτο από την άλλη κανένα από τα δυο φύλλα δεν δηλώνει ιδιαίτερη λαχτάρα για σοκολάτα.