Γιατί οι γυναίκες ζουν περισσότερο;

26-12-2016

Δεν είναι η πρώτη φορά που έρευνα αποδεικνύει πως οι γυναίκες ζουν περισσότερο από τους άντρες. Είναι όμως από τις πολύ λίγες φορές που επιστήμονες εξηγούν το γιατί. Νέα Σουηδική έρευνα έδειξε πως τα γονίδια που προστατεύουν από τον καρκίνο και την άνοια απλά εξαφανίζονται στους άντρες με την ηλικία.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Uppsala στη Σουηδία μελέτησαν περισσότερους από 3.200 άντρες ηλικίας από 37 μέχρι 96 ετων.
Σκοπός τους ήταν να βρούν μια αιτία για το γεγονός πως οι γυναίκες ζουν περισσότερο από τους άντρες.
 
Τα αποτελέσματα της έρευνας, τα οποία παρουσιάστηκαν κατα τη διάρκεια του Ευρωπαϊκού Συνεδρίου Ανθρώπινης Γενετικής που έγινε στην Βαρκελώνη ης Ισπανίας, έδειξαν πως με τα χρόνια οι άντρες παρουσιάζουν απώλεια του χρωμοσώματος Υ από τα κύτταρα τους.

Όπως διαπίστωσαν οι ειδικοί, αυτή ειναι και η αιτία που οι άντρες πεθαίνουν νεότεροι κατά μέσο όρο κι εμφανίζουν αρκετά ήδη καρκίνων.
Τώρα, οι ερευνητές μπόρεσαν να βρουν πως υπάρχει σύνδεση ανάμεσα στην απώλεια του χρωμοσώματος Υ και της εμφάνισης Αλτσχάιμερ.
 
Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της Βρετανικής Στατιστικής Εταιρίας, ένας 65χρονος άντρας μπορεί να ζήσει άλλα 18.8 χρόνια ενώ μια 67χρονη γυναίκα θα ζήσει κατά μέσο όρο άλλα 22.1 χρόνια.
 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: