Οι γυναίκες περνούν ενάμιση χρόνο από την ζωή τους καθαρίζοντας το σπίτι

05-04-2017

Ένα σπίτι έχει πάρα πολλές δουλειές για να μείνει καθαρό. Σκούπισμα, σφουγγάρισμα, ξεσκόνισμα, συγύρισμα… Και συνήθως όλες αυτές οι δουλειές πέφτουν επάνω στις γυναίκες για να τις κάνουν. Βρετανική έρευνα μάλιστα δείχνει πως οι γυναίκες ξοδεύουν ενάμιση χρόνο από τη ζωή τους για να καθαρίσουν το σπίτι τους.

Η έρευνα έγινε από την εταιρία Rug Doctor στη Βρετανία. Όπως φάνηκε οι γυναίκες περνούν 12.896 ώρες κατά τη διάρκεια της ζωής τους για να καθαρίσουν και να συγυρίσουν. Αυτό είναι ίσο με ενάμιση χρόνο.
Όσο για τους άντρες; Αυτοί φαίνεται πως περνούν μόλις 6.448 ώρες από τη ζωή τους σε δουλειές του σπιτιού. Δηλαδή ακριβώς το μισό χρονικό διάστημα από τις γυναίκες.

Όπως φάνηκε από την έρευνα, το 16% των αντρών παραδέχτηκε πως αφήνει σχεδόν όλες τις δουλειές του σπιτιού για τις γυναίκες ενώ μόλις το ένα τρίτο, δηλαδή το 32% κάνει τις λιγότερες δυνατές δουλειές που χρειάζεται ένα σπίτι. Ένας στους έξι, δηλαδή το 17% παραδέχονται πως μισούν το καθάρισμα.

Μόνο το 18% των Βρετανών έχουν καλή σχέση με την υγιεινή και καθαρίζουν καθημερινά το κάθισμα της λεκάνης ενώ το 66% καθαρίζει της επιφάνειες της κουζίνας κάθε μέρα.
Το 75% σκουπίζουν το πάτωμα της κουζίνας μια φορά την εβδομάδα και το 75% δεν έχουν πάει ποτέ βαθύ καθαρισμό στις μοκέτες τους παρά το γεγονός πως το 90% είχαν μοκέτες στο σπίτι τους.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Πόσες θερμίδες καίμε κάνοντας δουλειές του σπιτιού;
Οι άντρες που βγάζουν λιγότερα από τις γυναίκες τους κάνουν λιγότερες δουλειές στο σπίτι