Γηροκομείο στο Κορυδαλλό – Καταγγελίες για άθλιες συνθήκες διαβίωσης & κακοποιήσεις ηλικιωμένων

χέρια ηλικιωμένου άνδρα που έχει αρθρίτιδα
15-02-2023

Πληθαίνουν οι καταγγελίες για το γηροκομείο στο Κορυδαλλό όπου βρέθηκαν να διαβιούν υπό άθλιες συνθήκες 41 ηλικιωμένοι. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, πρώην υπάλληλος στο γηροκομείο, αποκάλυψε απάνθρωπες συνθήκες για τους τρόφιμους, με συνεχή περιστατικά λεκτικής και σωματικής βίας, που την έκαναν να παραιτηθεί. Όπως υποστηρίζει, δεν προχώρησε σε επίσημες καταγγελίες, γιατί δεχόταν απειλές για τη ζωή της.

«Εγώ θυμάμαι κάποιον που τον είχε κλειδωμένο για να συνετιστεί στον νεκροθάλαμο. Και μία κοπέλα που ξεκλείδωσε κρυφά και του έδωσε λίγο ψωμάκι, την απέλυσε», δήλωσε χαρακτηριστικά η πρώην εργαζόμενη του γηροκομείου. Όπως καταγγέλλει, για να χωρέσουν περισσότεροι ηλικιωμένοι στη δομή και να αυξήσει τα κέρδη του, έβαζε ανθρώπους να κοιμούνται στο υπόγειο.

Σύμφωνα με την ίδια καταγγελία, υπήρχαν ηλικιωμένοι που τραυματίζονταν αλλά δεν μεταφέρονταν στο νοσοκομείο. «Είχε πέσει, είχε σπάσει το πόδι της και δεν το είπε ποτέ σε συγγενείς, γιατί δεν είχε κρεβάτι, την είχαν σε υπόγειο, τη σηκώνανε με το ζόρι με σπασμένο πόδι, μέχρι που πέθανε. Δεν πήγαινε σε νοσοκομεία άτομα», τόνισε.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας θα πάρουν τις επόμενες ημέρες καταθέσεις από τους ηλικιωμένους, ενώ στο «μικροσκόπιο» μπαίνει και ο θάνατος ηλικιωμένης μόλις μία ημέρα μετά την έρευνα των ελεγκτών της Περιφέρειας.