Οι γυναίκες έλκονται περισσότερο από άνδρες που αρέσουν σε άλλες γυναίκες

03-02-2018

Στη διαπίστωση πως οι οι γυναίκες θεωρούν τους άντρες περισσότερο ελκυστικούς, όταν αρέσουν και σε άλλες γυναίκες, κατέληξε μια νέα έρευνα.

Ερευνητές από τα Πανεπιστήμια St. Andrews, Durham και Exeter στη Βρετανία ζήτησαν από 49 γυναίκες, που συμμετείχαν στην έρευνα, να βαθμολογήσουν τις φωτογραφίες κάποιων αντρών, ανάλογα με το πόσο ελκυστικούς τους έβρισκαν. Στη συνέχεια, τους αποκαλυπτόταν η βαθμολογία των υπόλοιπων γυναικών και όταν επαναβαθμολογούσαν την ίδια φωτογραφία, η βαθμολογία τους άλλαζε ανάλογα με το τι ψήφισαν οι υπόλοιπες.

Τα αποτελέσματα της έρευνας δημοσιεύτηκαν στο επιστημονικό περιοδικό Scientific Reports.
Όπως υποστήριξαν οι ερευνητές, η εικόνα ενός άντρα ενισχύεται στο αντίθετο φύλο, όταν οι γυναίκες γνωρίζουν ότι αρέσει και σε άλλες. Αυτό συμβαίνει, διότι φαντάζει πιο ευγενικός, πιστός και καλύτερος πατέρας.

Η επικεφαλής της έρευνας Dr Kate Kross σχολίασε τα αποτελέσματα, υποστηρίζοντας: «Οι γυναίκες φαίνεται πως αντιγράφουν την προτίμηση συντρόφων άλλων γυναικών, αλλά αυτό μπορεί να οφείλεται απλώς στο ότι οι άνθρωποι έχουν μια γενική τάση να επηρεάζονται από τις γνώμες των άλλων».

Τα εν λόγω ευρήματα συναινούν και με τα αποτελέσματα μιας ακόμα έρευνας από το Πανεπιστήμιο της Oklahoma, τα οποία έδειξαν πως το 90% των ελεύθερων γυναικών ενδιαφέρονταν περισσότερο για έναν άντρα που θεωρούσαν πως είναι δεσμευμένος, με το ποσοστό να πέφτει στο 59%, μόλις μάθαιναν ότι τελικά είναι ελεύθερος.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Αυτοί είναι οι 3 τύποι γυναικών που ελκύουν τους άνδρες
Αυτά είναι τα 2 χαρακτηριστικά που ελκύουν τα δυο φύλα