Η AbbVie τρέχει για τα παιδιά με ρευματικά νοσήματα

26-12-2016

Η ομάδα δρομέων της βιοφαρμακευτικής εταιρείας AbbVie συνέχισε τους αγώνες της για τη φετινή χρονιά, συμμετέχοντας την Κυριακή 4 Μαΐου στον Ημιμαραθώνιο Αθηνών.

Τα μέλη της AbbVie Running Team έτρεξαν για τον Παιδικό Αντιρευματικό Αγώνα Βορείου Ελλάδος στηρίζοντας κατ’ αυτό τον τρόπο τα παιδιά που πάσχουν από χρόνιες ρευματοπάθειες. Η ομάδα της AbbVie Running Team μεγάλωσε ακόμα περισσότερο σε σχέση με τον πρώτο της αγώνα τον Μάρτιο! Αυτή τη φορά, συνολικά σαράντα δρομείς (40), εργαζόμενοι της AbbVie και φίλοι έτρεξαν στον αγώνα των 5χλμ. και των 21χλμ.

Για κάθε χιλιόμετρο ανά δρομέα της ομάδας, η βιοφαρμακευτική προσέφερε ως δωρεά 4 ευρώ για τις ανάγκες του Παιδικού Αντιρευματικού Αγώνα Βορείου Ελλάδος.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της AbbVie και ενεργό μέλος της ομάδας, κ. Πασχάλης Αποστολίδης, δήλωσε: «Η στήριξη των παιδιών με χρόνιες ρευματοπάθειες, είναι το λιγότερο που μπορούμε να συνεισφέρουμε ως AbbVie στον αγώνα που δίνουν. Δεσμευόμαστε να διανύσουμε μαζί τη διαδρομή που απαιτείται έως ότου πετύχουμε τη βελτίωση της καθημερινότητάς τους. Αντλώντας δύναμη από τη δύναμή τους».

Σχετικά με τον Παιδικό Αντιρευματικό Αγώνα Βορείου Ελλάδος

Τα ρευματικά νοσήματα (ρευματοπάθειες) της παιδικής ηλικίας έχουν ορισμένες ιδιαιτερότητες σε σχέση με τις ρευματοπάθειες των ενηλίκων. Οι ιδιαιτερότητες αυτές οδήγησαν στην ανάγκη να οργανωθεί ο Παιδικός Αντιρευματικός Αγώνας (ΠΑΑ). Ειδικότερα, ο ΠΑΑ ξεκίνησε από τη Θεσσαλονίκη τον Μάρτιο του 1989, με τη δημιουργία δύο Συλλόγων: του Συλλόγου «Φίλων των Παιδιών με Χρόνιες Ρευματοπάθειες» (ΣΦΠΧΡ) και του Συλλόγου «Γονέων και Κηδεμόνων των Παιδιών με Χρόνιες Ρευματοπάθειες» (ΣΓΚΠΧΡ). Οι δύο Σύλλογοι έχουν κοινούς στόχους και συνεργάζονται στενά, για να βελτιώσουν με οποιονδήποτε τρόπο τις συνθήκες αντιμετώπισης των παιδιών που πάσχουν από χρόνιες ρευματοπάθειες. Σήμερα ο ΠΑΑ έχει κλείσει 25 χρόνια ζωής.

Σχετικά με την AbbVie

Η AbbVie είναι μία παγκόσμια βιοφαρμακευτική εταιρεία, η οποία δημιουργήθηκε το 2013 ύστερα από το διαχωρισμό της από την Abbott Laboratories. Αποστολή της εταιρείας είναι να αξιοποιήσει την εμπειρία της, τους αφοσιωμένους ανθρώπους της και τη μοναδική προσέγγισή της για καινοτομία, με σκοπό την ανάπτυξη προηγμένων θεραπειών που θα καλύπτουν μερικές από τις πιο σύνθετες και σοβαρές ασθένειες του κόσμου. Σε παγκόσμιο επίπεδο, η AbbVie απασχολεί περίπου 25.000 εργαζομένους (100 εκ των οποίων στην Ελλάδα) και δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 170 χώρες. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εταιρεία και τους ανθρώπους της, τα προϊόντα και τις δεσμεύσεις της, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.abbvie.gr. Ακολουθήστε την @abbvie στο Twitter ή δείτε τις θέσεις εργασίας στη σελίδα της στο Facebook ή στο LinkedIn.