Η αλήθεια για την σεξουαλική ζωή των Ελλήνων

26-12-2016
Έρευνα που έκανε μεγάλη εταιρία προφυλακτικών μας βάζει στα άδυτα της σεξουαλικότητας των Ελλήνων. Και μας δείχνει πως μπορεί οι Έλληνες λόγω του μεσογειακού τους ταμπεραμέντου να έχουν μια συγκεκριμένη εικόνα, αυτή όμως δεν ανταποκρίνεται με την πραγματικότητα.
 
Σύμφωνα λοιπόν με τα αποτελέσματα της έρευνας οι Έλληνες φαίνεται ότι κάνουν σεξ τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα, επίδοση που τους φέρνει στην πρώτη θέση της παγκόσμια κατάταξης. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα στην σεξουαλική τους ζωή.
 
Σύμφωνα με τα στοιχεία, οι άνδρες που βρίσκονται κοντά στην ηλικία των 40 και που έχουν μείνει άνεργοι δεν έχουν διάθεση για σεξ ενώ και το σεξ μέσα στο γάμο είναι προβληματικό αφού τα χρόνια και η ρουτίνα φαίνεται να καταστρέφουν τη διάθεση για σεξ.
 
Συγκεκριμένα, τα ζευγάρια την πρώτη τριετία του γάμου τους κάνουν περισσότερες από δέκα φορές το μήνα σεξ. Στον πέμπτο χρόνο όμως ο αριθμός των ερωτικών επαφών μειώνεται κατά 50%. Την έβδομη χρονιά του γάμου τα ζευγάρια κάνουν σεξ μία φορά το μήνα ενώ από τον 8ο χρόνο και μετά η ερωτική έλξη μειώνεται δραστικά.
 
Οι ‘Ελληνες βέβαια θεωρούν τις επιδόσεις τους στο σεξ ένδειξη ανδρισμού. Άρα τους απασχολούν αρκετά. Όμως δεν το παίρνουν απόφαση να ζητήσουν τη βοήθεια ενός ειδικού όταν έχουν κάποιο σεξουαλικό πρόβλημα. Προτιμούν να παίρνουν την γνώμη των φιλών τους ή να ψάχνουν για λύσεις στο διαδίκτυο. Πράγμα που φυσικά δεν ενδείκνυται. Αυτοί που έχουν τα περισσότερα προβλήματα είναι οι άντρες ηλικίας από 25 έως 40 περίπου χρόνων που δεν είναι απαραίτητα εύποροι.
 
Όσον αφορά στις Ελληνίδες, το σεξ είναι ακόμα ένα θέμα ταμπού ενώ δεν διεκδικούν στο έπακρο την σεξουαλική τους ικανοποίηση. Πιστεύουν πως μπορούν να καλύψουν τα σεξουαλικά τους προβλήματα χωρίς να τα συζητήσουν με το σύντροφο τους.