Η επιστήμη πίσω από το να τηρούμε τους στόχους μας για τη νέα χρονιά

26-12-2016
Όλοι έχουμε πάρει στο παρελθόν αποφάσεις για τη νέα χρονιά που φυσικά δεν τηρήσαμε ποτέ. Όπως έδειξαν έρευνες, το 60% των ανθρώπων παίρνουν διάφορες αποφάσεις για την χρονιά που μπαίνει χωρίς να μπορούν να πραγματοποιήσουν αυτά που αποφάσισαν. 
 
Όπως έδειξε έρευνα που έκαναν ειδικοί από το Πανεπιστήμιο του Scranton στις Ηνωμένες Πολιτείες το 77% των ανθρώπων που πήραν μια απόφαση για τη νέα χρονιά την κράτησαν μόνο για μια εβδομάδα. Το 55% από τους υπόλοιπους που έμειναν κράτησαν την απόφαση τους για ένα μήνα. Μέχρι τον Ιούνιο, το 60% των ανθρώπων που είχαν πάρει μια απόφαση για το νέο έτος, την είχαν πάρει πίσω.
 
Τι λένε λοιπόν οι ειδικοί που κρύβονται πίσω από την έρευνα πως πρέπει να κάνουμε για να βεβαιωθούμε πως θα τηρήσουμε τος αποφάσεις που παίρνουμε για τη νέα χρονιά;
 
– Βάλτε στόχους που είναι εφικτοί
Αν αποφασίσουμε κάτι που είναι τρομακτικά δύσκολο, όπως για παράδειγμα να χάσουμε σε ένα χρόνο 25 κιλά, τότε το πιο πιθανό είναι πως δεν το πετύχουμε ποτέ.
 
– Να ξέρετε πως μπορεί να μην πετύχετε το στόχο σας
Να έχετε πάντα στο πίσω μέρος του μυαλού σας πως δεν θα είναι και καταστροφικό αν δεν καταφέρετε τελικά να πετύχετε έναν στόχο που έχετε βάλει για τη νέα χρονιά.
 
– Να βάλετε ένα κίνητρο
Αυτό πάντα βοηθάει στο να πετύχουμε το οτιδήποτε. Πόσο μάλιστα έναν μεγάλο στόχο για τη χρονιά που μπαίνει. Ειδικοί από το Πανεπιστήμιο του Harvard προτείνουν να φανταστείτε τη ζωή σας αφού έχετε πετύχει τον στόχο σας. Αυτό είναι το καλύτερο κίνητρο.