Η εξυπνάδα δεν φέρνει απαραίτητα και λεφτά

26-12-2016
Υπάρχει η κοινή αντίληψη πως όποιος είναι έξυπνος είναι συνήθως και πιο ικανός να βγάλει λεφτά άρα είναι και πιο πλούσιος. Κι όμως! Αμερικανοί επιστήμονες απέδειξαν πως κάτι τέτοιο δεν ισχύει απαραίτητα επειδή υπάρχουν κι άλλοι παράγονες εκτός από την εξυπνάδα που συμβάλουν στην οικονομική άνοδο ενός ανθρώπους.
 
Ερευνητές από το National Longitudinal Survey of Youth στις Ηνωμένες Πολιτείες μελέτησαν για χρόνια πάνω από 7.400 άτομα ηλικίας από 40 έως 50 ετών, που ζούσαν στην πολιτεία του Οχάιο.
Σκοπός της μελέτης τους ήταν να βρουν ποια είναι η σύνδεση ανάμεσα στην εξυπνάδα και των χρημάτων που έχει κάποιος.
Οι εθελοντές απάντησαν σε μια σειρά ερωτήσεων και υποβλήθηκαν σε ειδικά τεστ νοημοσύνης. Στη συνέχεια έδωσαν στους ερευνητές πληροφορίες για το μορφωτικό τους επίπεδο, το εισόδημά τους, τα περιουσιακά τους στοιχεία, τα πιθανά οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν, ακόμα και για το πιστωτικό όριο των καρτών τους.
 
Οι ειδικοί διαπίστωσαν πως αν και τα περισσότερα άτομα που είχαν υψηλό δείκτη νοημοσύνης είχαν όντως μεγαλύτερο εισόδημα αλλά δεν ήταν περισσότερο πλούσιοι από τα άτομα με χαμηλότερο δείκτη νοημοσύνης.
Επίσης, ο υψηλός δείκτης νοημοσύνης δεν τους προστάτεψε από το να μην έχουν οικονομικά προβλήματα. Σύμφωνα με τους ειδικούς, δεν αποκλείεται μάλιστα υψηλότερος δείκτης νοημοσύνης να σχετίζεται με περισσότερες οικονομικές δυσκολίες.
 
Αυτό που πρέπει να βρουν τώρα οι ερευνητές είναι γιατί ενώ οι εξυπνότεροι έχουν μεγαλύτερο εισόδημα δεν είναι πλουσιότεροι από τους λιγότερο έξυπνους;
Οι ερευνητές εξηγούν πως τα άτομα αυτά δεν κάνουν οικονομίες όπως οι άνθρωποι που δεν παίρνουν υψηλούς μισθούς.
 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: