Η καλοσύνη μας κάνει πιο ελκυστικούς στο αντίθετο φύλο

26-12-2016

Αν διώξεις την κακία από πάνω σου και γίνεις καλύτερος άνθρωπος, γίνεσαι και πιο ελκυστικός. Αυτό επιβεβαιώνει και η νέα έρευνα του Πανεπιστημίου Huazhong στη Κίνα.

Σύμφωνα με τον δρ. Yan Zhang και την ομάδα του, τα αποτελέσματα της έρευνας που δημοσιεύτηκαν στο Personality and Individual Differences αυτού του μήνα δείχνουν πως η καλοσύνη αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο μας βλέπει το αντίθετο φύλο.

Για να βγάλουν το συμπέρασμα τους οι ερευνητές πήραν 120 Κινέζους ενήλικες, τους χώρισαν τυχαία σε τρεις ομάδες και τους ζήτησαν να βάλουν βαθμολογία σε 60 φωτογραφίες με διαφορετικές γυναίκες που έκαναν διαφορετικές γκριμάτσες κάθε φορά. Δυο εβδομάδες αργότερα οι ίδιοι συμμετέχοντες βαθμολόγησαν τις ίδιες φωτογραφίες ξανά. Αυτή τη φορά η μία ομάδα είχε τις φωτογραφίες με τις γκριμάτσες που έδειχναν θετικά συναισθήματα, η δεύτερη είχε τις φωτογραφίες που έδειχναν αρνητικά συναισθήματα και η τρίτη ομάδα είχε τις ίδιες φωτογραφίες αλλά που συνοδεύονταν με περιγραφές προσωπικοτήτων.

Τα αποτελέσματα είχαν αρκετό ενδιαφέρον. Στον πρώτο γύρο και οι τρεις ομάδες έβαλαν τον ίδιο βαθμό ελκυστικότητας. Στον δεύτερο γύρο όμως η ομάδα που είχε τις ίδιες ακριβώς φωτογραφίες αλλά με θετικές περιγραφές έδωσαν τον μεγαλύτερο βαθμό ελκυστικότητας στις γυναίκες που έβλεπαν.

Σκοπός του δρ. Zhang και της ομάδας του ήταν να συνδέσουν την προσωπικότητα του κάθε ανθρώπου με το πόσο ελκυστικό τον βρίσκει το αντίθετο φύλο, ανεξαρτήτως της εμφάνισης του.  Και το συμπέρασμα που έβγαλαν από το πείραμα τους είναι πως ένα καλοσυνάτο πρόσωπο μπορεί να ελκύσει το αντίθετο φύλο ακόμα κι αν δεν είναι πολύ όμορφο με τη συμβατική έννοια.