Η καλύτερη ώρα να δείτε τον γιατρό σας είναι το πρωί

26-12-2016

Φυσικά υπάρχουν γιατροί που δέχονται ασθενείς στα ιατρεία τους και το πρωί και το απόγευμα. Όλοι όσοι εργάζονται το πρωί φυσικά περιμένουν μέχρι το απόγευμα για να δουν τον γιατρό τους ο οποίος πολλές φορές δέχεται ακόμα και μέχρι τις 10 το βράδυ. Φαίνεται όμως πως το καλύτερο είναι να πάρετε μια άδεια και να πάτε το πρωί αφού πολλοί γιατροί παραδέχονται πως από το απόγευμα και μετά είναι πολύ κουρασμένοι για να εξετάσουν σωστά έναν ασθενή.

Βρετανοί γιατροί παραδέχονται στην Daily Telegraph πως όταν έχει φτάσει απόγευμα κι έχουν ήδη δει δεκάδες ασθενείς είναι κουρασμένοι και δεν μπορούν πλέον να δώσουν το 100% των δυνατοτήτων τους στην εξέταση κάποιου ασθενή.
Μετα από αυτό, η Βρετανική Ιατρική Ένωση κάλεσε τους γιατρούς να μειώσουν τον αριθμό των ασθενών που δέχονται ημερησίως ώστε να αποφευχθούν λάθη και παραλείψεις που μπορεί να κοστίσουν μέχρι και ανθρώπινες ζωές.
 
Και η διοίκηση του Royal College of General Practitioners (RCGP) κάλεσε τους γιατρούς του να κάνουν συχνά διαλείμματα ώστε η κούραση τους να μην θέσει σε κίνδυνο την υγεία των ασθενών.
 
“Ξέρω πως θα προτιμούσα να είμαι ένας από τους πρώτους πέντε ασθενείς μου αντί για ένας από τους πέντε τελευταιους της ημέρας” παραδέχεται η γιατρός Rachel Ali, μέλος του Βρετανικού Ιατρικού Συλλόγου από το Devon.
 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: