Οι παχύσαρκοι έφηβοι κινδυνεύουν περισσότερο με εγκεφαλικά προβλήματα στη μέση ηλικία

26-12-2016
Δεν είναι ανάγκη να είναι κανείς γιατρός σήμερα για να γνωρίζει τους κινδύνους που κρύβει η παχυσαρκία για την υγεία ενός ανθρώπου, σε οποιαδήποτε ηλικία. Τώρα, Ισραηλινοί επιστήμονες  βρήκαν πως οι έφηβοι που είναι παχύσαρκοι κινδυνεύουν περισσότερο να χτυπηθούν από ασθένειες του εγκεφάλου κατά την μέση ηλικία.
 
Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Hadassah Braun School στο Ισραήλ παρακολούθησαν επι πολλά χρόνια το βάρος και το ύψος 507 ατόμων, που ξεκίνησαν να παρακολουθούνται από την ηλικία των 17 έως των 33, μέχρι που αυτοί έγιναν από 48 έως 52 ετών.
 
Τα αποτελέσματα της έρευνας, τα οποία δημοσιεύτηκαν στην Επιστημονική Επιθεώρηση για την Νόσο Αλτσχάιμερ, έδειξαν πως οι κίνδυνοι παραμένουν ακόμα και αν κάποιος που ήταν παχύσαρκος κατά την εφηβεία του, χάσει το περιττό βάρος αργότερα στη ζωή του, όταν διανύει δηλαδή την δεκαετία των 20 ή των 30.
 
Η έρευνα αυτή αποδεικνύει για πρώτη φορά την σχέση της παχυσαρκίας με την μειωμένη εγκεφαλική λειτουργία κατά την μέση ηλικία. 
Μάλιστα, όπως αποκαλύπτει ο επικεφαλής της μελέτης καθηγητής Τζέρεμι Καρκ, τα ευρήματά του είναι ακόμα πιο δυσμενή για ανθρώπους χαμηλότερης οικονομικής κατάστασης. 
 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: