Η ΠΑΣΙΔΙΚ ανησυχεί για το μέλλον του ιδιωτικού τομέα υγείας

26-12-2016

 Έντονη ανησυχία για το παρόν και το μέλλον του ιδιωτικού τομέα υγείας εκφράζει ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ιδιωτικών Διαγνωστικών Κέντρων (ΠΑΣΙΔΙΚ), μία μέρα μετά την αλλαγή σκυτάλης στην κυβέρνηση. Όπως αναφέρει σε ανοιχτή επιστολή προς τα μέλη του, με αφορμή τις εκλογές του κλάδου, «η ιδιωτική πρωτοβουλία θα συναντήσει μεγάλες δυσκολίες στην λειτουργία της και οι ιδιωτικοί πάροχοι υπηρεσιών υγείας θα μπουν σε δεύτερη προτεραιότητα, εάν δεν εμποδιστούν μάλιστα να αναπτυχθούν». 

Για το λόγο αυτό ο ΠΑΣΙΔΙΚ, καλεί τα μέλη του να συμμετάσχουν στην εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ.. Μεταξύ άλλων, υπογραμμίζεται στην επιστολή: « Όταν ένα κράτος βρίσκεται σε μία βαθειά και παρατεταμένη κρίση όπως αυτή που περνά σήμερα η χώρα μας, η οποία δεν είναι μόνο οικονομική, αλλά πρωτίστως είναι κρίση ηθικών αξιών και προσωπική, για να μπορέσει να την ξεπεράσει και να σωθεί, αυτοί που έχουν την τύχη του κράτους στα χέρια τους οφείλουν να ενεργούν και να παίρνουν αποφάσεις με απόλυτη διαφάνεια και υπέρτατη δικαιοσύνη. Διαφορετικά, όσο υπάρχουν πολιτικές σκοπιμότητες, εξυπηρετήσεις των ισχυρών ή των κομματικών ημετέρων και προνομιακή μεταχείριση διαφόρων ομάδων που αποτελούν την κομματική πελατεία της εκάστοτε κυβέρνησης, δεν υπάρχει καμία πιθανότητα η χώρα να ορθοποδήσει, αλλά θα βυθίζεται όλο και πιο βαθειά στον βούρκο και θα κινδυνεύει με ολοκληρωτική υποδούλωση». 

Και συνεχίζει: «Πρέπει το κράτος μας να ξεκινήσει να λειτουργεί με διαφάνεια και δικαιοσύνη και να αρχίσει να εφαρμόζεται σε όλα τα επίπεδα η αξιοκρατία, γιατί μόνο τότε ο λαός, αφού του έχουν πει πρώτα όλη την αλήθεια, έχουν αναδειχθεί τα λάθη που έγιναν και έχουν αναλάβει όλοι τις ευθύνες που τους αναλογούν, θα μπορέσει να κάνει αποδεκτά όποια μέτρα χρειάζονται να επιβληθούν όσο σκληρά και εάν είναι και να αγκαλιάσει τις μεγάλες, επίπονες, αλλά απόλυτα αναγκαίες διαρθρωτικές αλλαγές, που θα οδηγήσουν την χώρα μας στο ίδιο επίπεδο με τα πλέον οργανωμένα και πολιτισμένα κράτη της Ευρώπης». 

Σύμφωνα με τον ΠΑΣΙΔΙΚ, «η ένωση των δυνάμεων όλων των ιδιωτικών μονάδων παροχής υπηρεσιών υγείας (μικρών, μεσαίων, μεγάλων), είναι το μοναδικό όπλο που έχουμε για να αντιμετωπίσουμε αυτούς που επιβουλεύονται την ύπαρξή μας και θα πρέπει να είναι μαζική για να είναι αποτελεσματική και η οποία θα μας επιτρέψει να διασφαλίσουμε την επιβίωσή μας απέναντι σε ένα κράτος το οποίο θα είναι αρνητικό στην ιδιωτική πρωτοβουλία και όπως τα πρώτα μηνύματα δείχνουν θα γίνει έως και εχθρικό. Εύχομαι να διαψευσθώ απόλυτα». 

Οι καιροί -καταλήγει- «είναι πονηροί και οι σειρήνες πολλές, εμείς όμως πρέπει να ενεργούμε σαν τον Οδυσσέα, με νοημοσύνη και σθένος, με την δύναμη του μυαλού και της καρδιάς, για να πετύχουμε τον στόχο μας, που είναι η λειτουργία της Π.Φ.Υ. με όρους και κανόνες που θα ισχύουν για όλους και με ισχυρούς ελεγκτικούς μηχανισμούς που δεν θα επιτρέπουν την παραβατική συμπεριφορά σε κανένα, ώστε επιτέλους να λειτουργήσει ο υγιής ανταγωνισμός που ωφελεί όλους εμάς, αλλά κυρίως ωφελεί τους πολίτες, δηλαδή όλο το κοινωνικό σύνολο που ζει και εργάζεται σ΄αυτήν την χώρα.»