Η πατρότητα παχαίνει

26-12-2016

Συνηθίζουμε να συνδέουμε την απόκτηση ενός παιδιού με τα περιττά κιλά που αποκτά η νέα μητέρα. Λάθος! Νέα έρευνα Αμερικανών επιστημόνων δείχνει πως οι νέοι πατεράδες βλέπουν αλλαγές στο βάρος τους… κι εξηγούν γιατί…

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Northwestern στις Ηνωμένες Πολιτείες παρακολούθησαν για αρκετά χρόνια το βάρος 3.400 αντρών που έγιναν πατεράδες και το συνέκριναν με το βάρος  6.800 που δεν απέκτησαν παιδιά.

Τα αποτελέσματα της έρευνας, που δημοσιεύτηκαν στο American Journal of Men’s Health, έδειξαν πως οι άντρες που γίνονται πατεράδες, βλέπουν το βάρος τους να αυξάνεται έως και 2.5 κιλά.

Γιατί όμως συμβαίνει αυτό; ‘Όπως λέει ο επικεφαλής της έρευνας Δρ. Craig Garfield, χωρίς περισσότερες έρευνες οι ειδικοί μπορούν απλά να υποθέσουν.  Ισχυρίζεται όμως πως το φαινόμενο αυτό οφείλεται στις αλλαγές στον τρόπο ζωής. Με λίγα λόγια, λιγότερος ύπνος, περισσότερο άγχος. Επίσης, το να έχει κανείς μικρά παιδιά μέσα στο σπίτι φέρνει περισσότερα γλυκά και ακατάλληλα τρόφιμα μέσα στο σπίτι.

Συγκεκριμένα, οι ειδικοί βρήκαν πως ένας άντρας με ύψος 1.80 που γίνεται για πρώτη φορά πατέρας μπορεί να πάρει έως και 3  κιλά. Ένας άντρας με το ίδιο ύψος που δεν ζει με παιδί μπορεί να πάρει έως και ενάμιση κιλό.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Η ηλικία του πατέρα είναι καθοριστική για την υγεία του παιδιού
Το γονίδιο του πατέρα είναι πιο ισχυρό από αυτό της μητέρας
Εμφανίζουν και οι άντρες συμπτώματα εγκυμοσύνης μαζί με τις γυναίκες