Η θρεπτική αξία των γαλακτομικών προϊόντων

26-12-2016

Τα γαλακτομικά προϊόντα είναι τα προϊόντα που παράγονται από το γάλα. Είναι πλούσια σε ασβέστιο, φώσφορο, βιταμίνη Α, κορεσμένα λιπαρά και σε ένα μείγμα πρωτεϊνών υψηλής βιολογικής αξίας. Η περιεκτικότητα τους σε λακτόζη, ωστόσο, μπορεί να προκαλέσει καμιά φο΄ρα πρήξιμο στην κοιλιά και πολλοί είναι εκείνοι που τα αποφεύγουν, γιατί έχουν αναφέρει την εκδήλωση αλλεργιών μετά από κατανάλωσή τους. Ωστόσο, υπάρχουν τροφές που μπορεί κανείς να καταναλώσει άφοβα και να προσφέρει στον οργανισμό του όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που “χάνει” από τα γαλακτομικά προϊόντα.

Μπορείτε να διαβάσετε τη συνέχεια του άρθρου εδώ.