Η θρησκεία κάνει καλό στην ψυχική υγεία

26-12-2016
Η θρησκεία φαίνεται πως κάνει καλό στην ψυχική μας υγεία. Αυτό τουλάχιστον έδειξε νέα έρευνα Βρετανών επιστημόνων οι οποίοι διαπίστωσαν πως η πίστη βοηθά στην καλή ψυχολογία των ανθρώπων.
 
Ερευνητές από το London School of Economics και το Erasmus MC στη Βρετανία μελέτησαν 9.000 ανθρώπους ηλικίας από 50 ετών και άνω από ολόκληρη την Ευρώπη.
Οι ειδικοί ανέλυσαν πόσο καλό έκανε στην ψυχική τους υγεία το εκκλησίασμα, ο αθλητισμός, η φιλανθρωπία ή η καλή εκπαίδευση.
 
Τα αποτελέσματα της έρευνας τους, που δημοσιεύτηκαν στην ιατρική επιθεώρηση American Journal of Epidemiology, έδειξαν πως πως η συμμετοχή σε θρησκευτικές εκδηλώσεις και η παρουσία σε κάποια εκκλησία, συναγωγή ή τζαμί κάνει καλό στην ψυχική υγεία των ανθρώπων.
Μάλιστα, οι ευεργετικές ιδιότητες στην ψυχολογία από το εκκλησίασμα είναι ακόμα και μεγαλύτερες και από αυτές που προέρχονται από τον αθλητισμό, την καλή εκπαίδευση ή την προσφορά.
 
Ο επικεφαλής της έρευνας, Dr Mauricio Avendano είπε πως η εκκλησία παίζει έναν πολύ σημαντικό ρόλο στο να απωθεί τα συμπτώματα της κατάθλιψης αλλά δίνει και καλύτερους μηχανισμούς αντιμετώπισης μιας ψυχική νόσου που ήδη υπάρχει. Το αποτέλεσμα είναι ούτως ή αλλιώς περισσότερη ευτυχία.
 
 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: