Ιατροδικαστής που βαρύνεται με κατηγορίες υπεξαίρεσης αναγορεύτηκε επίκουρος καθηγητής

24-10-2017

Απίστευτο κι όμως ελληνικό! Ιατροδικαστής από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης ο οποίος βαρύνεται με τις κατηγορίες της υπεξαίρεσης στην υπηρεσία και της δωροληψίας, αναγορεύτηκε πριν από λίγες μέρες από την διοίκηση του ΑΠΘ σε Επίκουρο Καθηγητή!  Ο ιατροδικαστής όχι μόνο δεν παύθηκε προσωρινά από τα καθήκοντα του, αλλά μονιμοποιήθηκε στη βαθμίδα του «Επίκουρου Καθηγητή».

Σύμφωνα με την ποινική δίωξη, ο ιατροδικαστής του ΑΠΘ φέρεται να πραγματοποιούσε νεκροτομές εκτός του νόμιμου ωραρίου του αρμόδιου Εργαστηρίου του Ιδρύματος, τις οποίες χρέωνε μάλιστα πολύ ακριβότερα από το προβλεπόμενο κόστος.

Η υπόθεση ερευνάται από τον περσινό Οκτώβρη, έπειτα από τη μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε εναντίον του ιατροδικαστή και ενώπιον του εισαγγελέα διαφθοράς, ο προϊστάμενος του Εργαστηρίου Ιατροδικαστικής. Με την ολοκλήρωση της προκαταρκτικής έρευνας  ο εισαγγελέας διαφθοράς άσκησε δίωξη εναντίον του ιατροδικαστή «για υπεξαίρεση στην υπηρεσία με ιδιαίτερα τεχνάσματα και δωροληψία, το ύψος της οποίας ανέρχεται στο ποσό των 40.000 ευρώ περίπου».

Η δίωξη αφορά το χρονικό διάστημα μεταξύ 2012 και 2014, κατά την διάρκεια του οποίου ο ιατροδικαστής είχε τον συντονισμό ενός επιστημονικού προγράμματος, στο πλαίσιο του οποίου πραγματοποιούνταν ιατροδικαστικές πράξεις, νεκροτομές και ταριχεύσεις.  Στο πλαίσιο της δικαστικής έρευνας, ο κατηγορούμενος καθηγητής αρνήθηκε τα όσα του καταλογίζονται.

Σημειώνεται ότι με το νόμο Κατρούγκαλου ελαστικοποιήθηκε το πειθαρχικό δίκαιο των δημοσίων υπαλλήλων με αποτέλεσμα, οι υπάλληλοι που κατηγορούνται για πράξεις ιδιαίτερης κοινωνικής απαξίας να παραμένουν στις θέσεις τους.