Ηχητικά ντουκουμέντα με το διευθυντή του ΚΕΕΛΠΝΟ καίνε τον Άδωνι

23-11-2017

Αποκαλύψεις – «φωτιά» για τα έργα και τις ημέρες του ΚΕΕΛΠΝΟ, έκανε ο κ. Σπύρος Λάππα, μέλος της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για την Υγεία. Μιλώντας στο ραδιόφωνο «Στο Κόκκινο», ο κ. Λάππας ανέφερε ότι «έχουμε στα χέρια μας ηχητικό ντοκουμέντο με τα παζάρια του γραφείου Άδωνι και του ΚΕΕΛΠΝΟ».

Σύμφωνα με τον κ. Λάππα, ο διευθυντής του γραφείου του Άδωνι Γεωργιάδη διαπραγματευόταν ποιος υπουργός θα προσλάβει, πόσους και ποιους, με τον διευθυντή του ΚΕΕΛΠΝΟ κ. Παπαδημητρίου, στις ηχογραφημένες συνομιλίες που κατέθεσε στην Εξεταστική για την Υγεία ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης.

Και συνέχισε: «έχει κατατεθεί στη Βουλή, είναι στην ποινική δικογραφία που υπάρχει και ερευνά η Επιτροπή». Το περιεχόμενο των συνομιλιών έχει αποτυπωθεί σε έγγραφο και τελικά θα κοινοποιηθεί από την Επιτροπή, σημείωσε σε άλλο σημείο.

Ο κ. Λάππας ανέφερε επίσης ότι διατάχθηκε η βίαιη προσαγωγή του κ. Παπαδημητρίου στην Επιτροπή την επόμενη Τρίτη λέγοντας χαρακτηριστικά  «ο κ. Παπαδημητρίου, που «διοικούσε» ως διευθυντής του ΚΕΕΛΠΝΟ από την ημέρα ίδρυσής του μέχρι πριν λίγο καιρό … επί 25 συναπτά χρόνια». Οι ερωτήσεις προς τον κ. Παπαδημητρίου «θα διατυπωθούν, θα τις ακούσει το Πανελλήνιο και αν θέλει, απαντάει», είπε σε άλλο σημείο.

Σύμφωνα με τον κ. Λάππα , ο κ. Παπαδημητρίου είναι αυτός που «υπογράφει όλες τις συμβάσεις, όλες τις προσλήψεις … το ΚΕΕΛΠΝΟ δαπανούσε 60 εκατ. ευρώ κάθε χρόνο, από τακτική επιχορήγηση από τον κρατικό προϋπολογισμό και 200 εκατ. δάνεια … αυτά τα 200 εκατ. ευρώ δάνεια για εκστρατείες ενημέρωσης του κοινού έχουν πάει σε φίλους, κουμπάρους, πολιτικά τζάκια και οικογένειες, αδερφού εγγόνια, ανίψια, θείους, παππούδες».