Η ημέρα διαζυγίου είναι κοντά

05-01-2018

Σε όλο τον κόσμο καθημερινά δυστυχώς υπάρχουν παντρεμένα ζευγάρια που βάζουν τέρμα στον γάμο τους. Που παίρνουν διαζύγιο. Υπάρχει όμως μια συγκεκριμένη ημέρα που στην Βρετανία τα διαζύγια σπάνε κάθε ρεκόρ. Η λεγόμενη και Ημέρα Διαζυγίου. Και η ημέρα αυτή πλησιάζει αφού είναι στις 8 Ιανουαρίου.

Όπως αναφέρει η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Independent, ο χωρισμός έρχεται ύστερα από το άγχος που προκαλεί στους ανθρώπους η προσπάθεια που καταβάλουν ώστε να περάσουν «γλυκά» Χριστούγεννα, όταν δεν είναι πλέον ευχαριστημένοι από το έτερον ήμισυ.

Σύμφωνα με την Relate, η οποία είναι μία βρετανική εταιρεία που ασχολείται με τις σχέσεις των ανθρώπων, ανακοίνωσε ότι τον μεγαλύτερο αριθμό κλήσεων τις λαμβάνει τον Ιανουάριο, καθώς τα προβλήματα ενός γάμου ή μιας μακροχρόνιας σχέσης έρχονται στο προσκήνιο κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων.

Επιπλέον, σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας Amicable περισσότεροι από 40 χιλιάδες άνθρωποι αναζητούν στο διαδίκτυο πληροφορίες για το διαζύγιο τον Ιανουάριο.

Τον περασμένο Ιανουάριο η Relate δέχτηκε αύξηση 24% στις κλήσεις σε σχέση με τον μέσο όρο του υπόλοιπου χρόνου, ενώ και για φέτος οι σύμβουλοι της εταιρείας αναμένουν ότι τα ποσοστά των κλήσεων ανθρώπων που αντιμετωπίζουν προβλήματα στις σχέσεις θα κινηθούν στα ίδια επίπεδα.

Πάντως οι ειδικοί λένε ότι τα ζευγάρια που φτάνουν στον χωρισμό αμέσως μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων αντιμετωπίζουν προβλήματα καιρό πριν.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Διαζύγιο: Είναι …. κληρονομικό;
Διαζύγιο: Ποιες είναι οι πιο συχνές αιτίες;