Ημικρανίες: Τις προκαλεί η έλλειψη του ήλιου;

26-12-2016

Εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο υποφέρουν από συχνές ημικρανίες. Οι λόγοι είναι πολλοί και διαφορετικοί. Τώρα όμως Αμερικανοί επιστήμονες βρήκαν έναν ακόμα: Την έλλειψη του ήλιου.

Ερευνητές από το Νοσοκομείο Παίδων του Cincinnati στις Ηνωμένες Πολιτείες ανέλυσαν ιατρικά στοιχεία για χιλιάδες ασθενείς με ημικρανίες.
Οι ειδικοί συνέκριναν την συχνότητα των ημικρανιών που είχαν με τα επίπεδα των βιταμινών που είχαν στον οργανισμό τους.
 
Τα αποτελέσματα της έρευνας, τα οποία παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια του 58ου Συνεδρίου της Αμερικανικής Κοινότητας για τον Πονοκέφαλο που έγινε στο San Diego, έδειξαν πως αυτοί που έχουν συχνές ημικρανίες είχαν κι έλλειψη βιταμίνης D. Δηλαδή της βιταμίνης που παίρνει ο οργανισμός κυρίως από το φως του ηλίου.
 
Οι περισσότεροι από τους ασθενείς με συχνές ημικρανίες βρέθηκαν να έχουν επίσης έλλειψη της βιταμίνης B2 αλλά και του ενζύμου CoQ10 που βοηθά στην αναγέννηση των κυττάρων.
 
Σύμφωνα με επίσημα στοιχεια 37 εκατομμύρια άνθρωποι υποφέρουν από συχνές ημικρανίες μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Βρετανία.
Οι ασθενείς έχουν, εκτός από τον ανυπόφορο πονοκέφαλο, ναυτίες και ζαλάδα.
 
Τώρα, οι ειδικοί ελπίζουν αυτά τα ευρήματα να βοηθήοσυν τους γιατρούς αλλά και τις φαρμακευτικές εταιρίες να βρούν τρόπους να λύσουν το μεγάλο πρόβλημα των ημικρανιών μια και καλή.
 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: