Ίωση στα μέσα του Καλοκαιριού: Γιατί συμβαίνει;

21-07-2017

Έχει συμβεί σε όλους μας. Είναι Καλοκαίρι, οι θερμοκρασίες είναι στο κόκκινο και εμείς είμαστε με βουλωμένη μύτη, καταρροή και βήχα. Τι συμβαίνει; Πως γίνεται να κρυολογήσαμε καλοκαιριάτικα; Σύμφωνα με τους ειδικούς η αιτία κρύβεται πίσω από τα κλιματιστικά των αυτοκινήτων που τέτοιες μέρες έχουν την τιμητική τους.

Και αν ο κάτοχος πηγαίνει σε εξουσιοδοτημένο συνεργείο, αυτό έχει στον προγραμματισμό του ως υποχρεωτική εργασία την ετήσια συντήρηση του κλιματιστικού. Ένα μεγάλο των κατόχων αυτοκινήτων στην Ελλάδα, δεν επισκέπτονται το συνεργείο για συντήρηση, παρά μόνο εφόσον χρειαστεί, στο συνεργείο της «γειτονιάς» που τα φτιάχνει όλα για όλες τις μάρκες, για τα απαραίτητα.

Δεν είναι όμως τόσο απλά τα πράγματα: Σύμφωνα με διεθνείς έρευνες και μετρήσεις, τα 2/3 των καλοκαιρινών ιώσεων και των αλλεργιών συνδέονται άμεσα με τον αέρα που αναπνέουμε μέσα στο αυτοκίνητο μας. «Υπεύθυνο» για την ποιότητα της ατμόσφαιρας στο αυτοκίνητο είναι το φίλτρο καμπίνας, που πρέπει να είναι σε άριστη κατάσταση για να συγκρατεί τα σωματίδια, τους ρύπους και τις οσμές που έρχονται από το εξωτερικό περιβάλλον.

Η άριστη κατάσταση του φίλτρου επιτυγχάνεται με τον ετήσιο έλεγχο και την αντικατάστασή του και σε συνδυασμό με απολύμανση σε ολόκληρο το σύστημα κλιματισμού, μπορεί να εγγυηθεί ένα υγιεινό περιβάλλον.

Αν λοιπόν κολλήσατε ξαφνικά μία ίωση «εκτός εποχής» οι σας εμφανίστηκαν κάποιες αλλεργίες, που δεν είχατε ποτέ, εκτός από τον ιατρό σας, επισκεφτείτε με το αυτοκίνητό σας και το συνεργείο σας…

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Αυτές είναι οι ώρες της ημέρας που κινδυνεύουμε περισσότερο να κολλήσουμε ιώσεις
Οι μαμάδες είναι πολύ πιο επιρρεπείς στις ιώσεις