ΙΣΑ: Μάσκες και έντυπα οδηγιών στους μαθητές για την προστασία απέναντι στην Covid-19

13-09-2021

Τις ευχές του για καλή σχολική χρονιά στην εκπαιδευτική κοινότητα έστειλε, σε μήνυμά του, ο περιφερειάρχης Αττικής και πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Γιώργος Πατούλης, ο οποίος δήλωσε ότι ο ΙΣΑ λαμβάνει πρόσθετα μέτρα για την προστασία των μαθητών.

Συγκεκριμένα, η Περιφέρεια Αττικής, σε συνεργασία με τους χωρικούς αντιπεριφερειάρχες, τους αντιδημάρχους Υγείας και τους διευθυντές των σχολείων, θα διανήμει σε όλους τους μαθητές ένα εκατομμύριο προστατευτικές μάσκες και έντυπα οδηγιών για την αντιμετώπιση της διασποράς του κορονοιού.

Ο κ. Πατούλης, στο μήνυμά του για τη νέα σχολική χρονιά ευχήθηκε «να είναι αδιατάρακτη, ώστε να προσφέρει στα παιδιά την ικανότητα που στερήθηκαν τους προηγούμενους μήνες», σημειώνοντας πως η Περιφέρεια Αττικής βρίσκεται σταθερά δίπλα στα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς, για να εξασφαλίζει καλύτερες συνθήκες στις σχολικές αίθουσες, πρώτα απ’ όλα με ασφάλεια από την πανδημία.

«Με μεθοδικές προσπάθειες, αξιοποιούμε κάθε διαθέσιμο πόρο για την κτιριακή και ενεργειακή αναβάθμιση δεκάδων σχολείων στην Αττική, την εξασφάλιση εξοπλισμού τελευταίας τεχνολογίας, τη δωρεάν μετακίνηση μαθητών, την έμπρακτη υποστήριξη της ειδικής αγωγής, αλλά και την προώθηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής, με τη δημιουργία προτύπων αθλητικών εγκαταστάσεων, σύγχρονων ποδηλατόδρομων και ανοιχτών χώρων άθλησης», πρόσθεσε.