Οι ιστοσελίδες γνωριμιών δεν θα σας βρουν το τέλειο ταίρι

09-09-2017

Πολλοί είναι εκείνοι που γράφονται και μπαίνουν συχνά σε σελίδες γνωριμιών στο διαδίκτυο. Ελπίζουν πως έτσι θα γνωρίσουν τον έναν και μοναδικό άνθρωπο με τον οποίο θα μπορέσουν να μοιραστούν την ζωή τους. Φαίνεται όμως πως ίσως αυτός δεν είναι και ο πιο κατάλληλος τρόπος. Αυτό τουλάχιστον αποδεικνύει νέα έρευνα Αμερικανών επιστημόνων.

Όταν μπαίνουμε στην σελίδα κοινωνικής δικτύωσης ενός ανθρώπου βλέπουμε τις φωτογραφίες του, τα τραγούδια που ακούει, τις ταινίες που του αρέσουν… πράγματα που μας κεντρίζουν το ενδιαφέρον. Όταν όμως συναντάμε τον ίδιο άνθρωπο από κοντά πολλές φορές ακολουθεί η απογοήτευση γιατί στην πραγματικότητα δεν έχει καμία σχέση με την εικόνα που είχαμε σχηματίσει από το προφίλ του.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Utah στις Ηνωμένες Πολιτείες μελέτησαν δυο ομάδες ανθρώπων. Τους ζήτησαν να συμπληρώσουν ειδικά ερωτηματολόγια με περισσότερα από 100 χαρακτηριστικά και προτιμήσεις και στη συνέχεια τους έβαλαν να συναντηθούν από κοντά σε speed dating τεσσάρων λεπτών.

Τα αποτελέσματα της έρευνας δημοσιεύτηκαν στην επιστημονική επιθεώρηση Psychological Science. Όπως διαπίστωσαν η επικεφαλής της έρευνας Samantha Joel και οι συνεργάτες της, όταν οι δυο ομάδες βρέθηκαν από κοντά τα ζευγάρια δεν είχαν την χημεία που περίμεναν.
Όπως φάνηκε οι σελίδες γνωριμιών δεν είναι ο ιδανικός τρόπος για να βρει κάποιος τον σύντροφο με τον οποίο θα ταιριάξει απόλυτα.

Στο ίδιο συμπέρασμα είχε καταλήξει και μια άλλη έρευνα του 2012 που είχε δημοσιευτεί στο επιστημονικό έντυπο Psychological Science in the Public.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
ΣΜΝ: Οι εφαρμογές γνωριμιών στα κινητά συμβάλουν στην εξάπλωση τους