Καφές: 3 λόγοι να μην βάζετε γάλα

18-09-2017

Όλοι ξεκινάμε την ημέρα μας με λίγο καφέ. Άλλοι τον προτιμούν σκέτο, άλλοι βάζουν ζάχαρη. Άλλοι θέλουν γάλα ενώ κάποιοι τον πίνουν χωρίς. Ποιος είναι ο πιο σωστός τρόπος να πιει κάποιος τον καφέ του για να προστατέψει την υγεία του;

Αρκετοί θεωρούν ότι το γάλα δίνει μια πιο ελαφριά και νόστιμη γεύση στον καφέ τους. Σύμφωνα όμως με έρευνες, ο συνδυασμός καφέ και γάλακτος έχει αρνητικές συνέπειες για την υγεία.

Διαβάστε παρακάτω τρεις σημαντικούς λόγους…

1. Ο συνδυασμός καφεΐνης και καζεΐνης (πρωτεΐνη γάλακτος) δημιουργεί θρόμβους στο στομάχι που είναι πολύ δύσκολο να διαλυθούν. Έτσι, όχι μόνο ο καφές με γάλα δεν γίνεται πιο ελαφρύς, αλλά μπορεί να προκαλέσει και δυσανεξία.

2. Το γάλα στον καφέ προκαλεί αποβολή ασβεστίου μέσω των ούρων, ενώ αυξάνει την έκκριση ασβεστίου στα έντερα.

3. Ο σκέτος καφές δεν περιέχει θερμίδες και λιπαρά. Όταν συνδυαστεί με γάλα, τότε αυξάνεται ο αριθμός των περιττών θερμίδων και λιπαρών που καταναλώνουμε, ειδικά όταν πίνουμε πολλούς καφέδες καθημερινά.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Καφές: Μειώνει τον κίνδυνο θανάτου από οποιαδήποτε αιτία
Καφές: Μειώνει τον κίνδυνο στυτικής δυσλειτουργίας