Καφές: Γιατί μας κάνει να θέλουμε να ενεργηθούμε;

26-12-2016
Είναι κάτι που όλοι έχουμε παρατηρήσει. Ξυπνάμε το πρωί, φτιάχνουμε τον καφέ μας και πριν τελειώσουμε καν το φλιτζάνι τρέχουμε στην τουαλέτα. Γιατί όμως ο καφές μας κάνει να θέλουμε να ενεργηθούμε; Αμερικανικοί επιστήμονες δίνουν επιτέλους την απάντηση.
 
Σύμφωνα με το Medical Daily, περίπου το 30%-40% των Αμερικανών δηλώνει ότι πράγματι ο καφές τους βοηθά στην αφόδευση. Την ίδια στιγμή όμως η συχνή κατανάλωση καφέ ίσως να προκαλεί μια ανοχή σε εκείνους που πίνουν ασταμάτητα πολλά φλιτζάνια καφέ την ημέρα.
Όπως λένε οι ειδικοί, η οξύτητα του καφέ βοηθά στην τόνωση του παχέος εντέρου, που, με τη σειρά του, αποβάλει τα περιττώματα.
 
Τι είναι όμως αυτό που φέρνει αυτό το αποτέλεσμα στην κατανάλωση του καφέ; Όπως εξηγούν οι ερευνητές, υπάρχουν περίπου 1.000 ενώσεις που βρίσκονται στον καφέ, οποιαδήποτε από τις οποίες μπορεί να προκαλέσει το σώμα μας για να «σπάσει» τις πρωτεΐνες πιο αποτελεσματικά, το στομάχι μας να εγκαταλείψει το περιεχόμενό του γρήγορα στο παχύ έντερο, ή να αυξήσει το επίπεδο της χολοκυστοκινίνης και της γαστρίνης στο σώμα μας – δύο ορμόνες που βοηθούν με την πέψη των τροφίμων.
 
 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: