Καφές: Μειώνει την πιθανότητα της στυτικής δυσλειτουργίας

12-01-2017

Κάθε πρωί ξεκινάμε την ημέρα μας με μια ζεστή κούπα καφέ. Μας βοηθά να ξυπνήσουμε και να γεμίσουμε ενέργεια. Τώρα, όπως φαίνεται από νέα έρευνα, οι άντρες έχουν έναν λόγο παραπάνω για να πιουν καφέ. Ποιος είναι αυτός; Μειώνει τον κίνδυνο στυτικής δυσλειτουργίας.

Ο ερευνητές μελέτησαν 3.724 άντρες ηλικίας άνω των 20 ετών. Οι ειδικοί τους έκαναν ερωτήσεις σχετικά με την καθημερινή κατανάλωση καφεΐνης και για το αν έχουν προβλήματα στυτικής δυσλειτουργίας (ΣΔ) ή όχι.
Μάλιστα η μελέτη δεν περιορίστηκε στην καφεΐνη μόνο στον καφέ, αλλά και στο τσάι, τα αναψυκτικά και τα άλλα καφεϊνούχα ποτά.

Τα αποτελέσματα της έρευνας, τα οποία δημοσιεύτηκαν την επιστημονική επιθεώρηση PLOS One, έδειξαν πως οι άντρες που πίνουν δύο με τρία φλιτζάνια καφέ την ημέρα, ή καταναλώνουν μια ισοδύναμη ποσότητα της καφεΐνης, έχουν 40% λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν στυτική δυσλειτουργία.

Συγκεκριμένα, η έρευνα έδειξε ότι οι άντρες που καταναλώνουν 85-170 mg καφεΐνης την ημέρα είναι 42% λιγότερο πιθανό να εμφανίσουν ΣΔ και εκείνοι που καταναλώνουν 171-303 mg καφεΐνης την ημέρα είχαν 39% λιγότερες πιθανότητες, σε σύγκριση με εκείνους που κατανάλωναν 0-7 mg ανά ημέρα.

Είναι γνωστό ότι η καφεΐνη προκαλεί τις ελικοειδείς αρτηρίες του πέους να χαλαρώσουν, αυξάνοντας έτσι τη ροή του αίματος στο πέος, φαινόμενο που αποτέλεσε την έμπνευση των επιστημόνων για την εν λόγω έρευνα.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Πως ο καφές μας κάνει καλύτερους στη δουλειά
Καφές: Πως προστατεύει το συκώτι