Και το όνομα αυτής: Pharmathen!

26-12-2016

Εντός της ημέρας αναμένεται και η επίσημη ανακοίνωση της μεγάλης ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας που πρόκειται να εξαγορασθεί από το βρετανικών συμφερόντων fund, BC Partners, επιβεβαιώνοντας τις αποκλειστικές πληροφορίες του Healthview.

Πρόκειται για την εταιρεία Pharmathen ιδιοκτησίας των αδελφών Βασίλη και Νέλλης Κάτσου των οποίων το πλειοψηφικό πακέτο περνάει στους ξένους επενδυτές οι οποίοι δεν έχουν σχέση με το χώρο του φαρμάκου, αλλά δραστηριοποιούνται σε ένα ευρύ φάσμα κλάδων στην Ευρώπη και στην Αμερική. Σημειώνεται ότι η BC Partners έχει ιδρυθεί το 1986 και από τότε έχει ολοκληρώσει 87 εξαγορές συνολικού τιμήματος πάνω από 95 δις €!

Από ότι ακούγεται το τίμημα θα είναι αρκετά υψηλό χωρίς όμως να έχει διαρρεύσει το τελικό ποσό, σύμφωνα όμως με άλλες πληροφορίες του Healthview, το τελικό ποσό ενδέχεται να ξεπεράσει το μεγάλο deal που είχε γίνει με τη Specifar το 2012 (400 εκ €). Οι τελικές υπογραφές θα πέσουν τον Ιούλιο ενώ άδηλο είναι ακόμη πότε θα αρχίσει να λειτουργεί η εταιρεία με το νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς. Βέβαια όλα πια έχουν δρομολογθεί αλλά οι ενδεχομένως να υπάρξουν κάποιες επιμέρους αλλαγές εν αναμονή και της συμφωνίας που θα υπογράψει η χώρα με τους δανειστές προκειμένου να μπεί ένα τέλος στον κύκλο αβεβαιότητας της ελληνικής οικονομίας.

Υπενθυμίζεται ότι η Pharmathen είναι η πρώτη ελληνική επιχείρηση σε επενδύσεις έρευνας στην Ελλάδα, ενώ κατέχει τη 42η θέση ανάμεσα στις 4.500 φαρμακευτικές επιχειρήσεις που δραστηριοποούνται στην ΕΕ.