Κακοσμία στόματος; Φάτε αυτές τις 3 τροφές

23-03-2017

Είναι ένα από τα πιο ντροπιαστικά πράγματα που μπορεί να μας συμβεί. Να μυρίζει το στόμα μας. Και δεν είναι ανάγκη να μην έχουμε πλύνει τα δόντια μας για να επισκεφτεί η κακοσμία του στόματος. Είναι και θέμα διατροφής. Σύμφωνα με τους ειδικούς λοιπόν υπάρχουν ορισμένες διατροφές που βοηθούν στην αντιμετώπιση του προβλήματος.

Όπως ξέρουμε η κακοσμία του στόματος έρχεται μετά την κατανάλωση ορισμένων τροφών όπως το σκόρδο για παράδειγμα. Ορισμένες φορές το βούρτσισμα των δοντιών δεν αρκεί. Βοηθάει όμως, αν εκτός από τα δόντια βουρτσίσουμε και τη γλώσσα μας.

Υπάρχουν επίσης και κάποιες τροφές που εξουδετερώνουν την κακοσμία και βοηθούν πολύ να έχετε δροσερή αναπνοή. Σύμφωνα με έρευνες, το μήλο είναι πολύ αποτελεσματικό στην εξουδετέρωση της άσχημης αναπνοής λόγω κάποιων ουσιών του που εξουδετερώνουν την οσμή των ενζύμων του σκόρδου.

Οι τροφές που είναι πλούσιες σε πολυφαινόλες, καταφέρνουν να διασπάσουν τις χημικές ενώσεις του σκόρδου. Επίσης, η οξύτητα του χυμού από λεμόνι βοηθάει πολύ προς αυτή την κατεύθυνση. Τέλος, ένα ποτήρι γάλα μπορεί να περιορίσει την άσχημη μυρωδιά, ιδανικά όταν καταναλώνεται ταυτόχρονα με το σκόρδο.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Κακοσμία του στόματος: μήπως φταίει η διατροφή σας;
Έχετε δυσάρεστη αναπνοή; Να τι πρέπει να κάνετε