Καρκίνος: Πως το συχνό βούρτσισμα των δοντιών μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης του

26-12-2016

Ο καρκίνος είναι μια νόσος που βασανίζει εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον πλανήτη. Μια από τις μορφές του καρκίνου είναι αυτή του εντέρου. Τώρα, έρευνα Αμερικανοί επιστήμονες βρήκαν πως το τακτικό βούρτσισμα των δοντιών μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του εντέρου.

Ερευνητές από τη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου του Harvard στις Ηνωμένες Πολιτείες έκαναν ειδικά τέστ επάνω σε ποντίκια για να δουν ποιος είναι ο ρόλος των βακτηρίων στην δημιουργία καρκινικών όγκων.
 
Τα αποτελέσματα της έρευνας, τα οποία δημοσιεύτηκαν στο επιστημονικό έντυπο Cell Growth and Microbe, εδειξαν πως το βούρτσισμα των δοντιών δυο φορές την ημέρα μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του εντέρου.
Γιατί; Επειδή το τακτικό βούρτσισμα των δοντιών απομακρύνει βακτήριο Fusobacterium το οποίο όπως διαπίστωσαν ευθύνεται για πάρα πολλές από τις περιπτώσεις καρκινικών όγκων στο έντερο.
 
Όπως είπε η επικεφαλής της έρευνας, Δρ. Wendy Garrett τα ευρήματα αυτά είναι ένα πάρα πολύ μεγάλο και σοβαρό βήμα στην προσπάθεια των επιστημόνων να σταματήσουν τη δημιουργία καρκινικών όγκων στο ανθρώπινο σώμα.
Προσέθεσε μάλιστα πως για ακόμα μια φορά αποδεικνύεται πόσο σημαντική είναι για την συνολική μας υγεία και όχι μόνο για το στόμα μας η στοματική μας υγιεινή και πως τελικά όλα συνδέονται μεταξύ τους.
 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: