Κατερίνα Παπακώστα: Παίρνουμε όλα τα μέτρα που θέτει ο ΠΟΥ κατά του Έμπολα

26-12-2016

” Έχουμε πάρει ήδη μέτρα για τον ιό από το καλοκαίρι –σε ανύποπτο δηλαδή χρόνο”, δήλωσε σε συνέντευξή της στον “Σκάϊ” η υφυποργός Υγείας Κατερίνα Παπακώστα.

Αυτή τη στιγμή είπε η υφυποργός Υγείας, έχουμε δυο κέντρα αναφοράς, ένα για το αίμα στο Αριστοτέλειο στη Θεσσαλονίκη, όπου γίνονται οι απαραίτητες διασταυρώσεις στις αιματολογικές εξετάσεις και ένα κέντρο αναφοράς στο νοσοκομείο ‘’Αμαλία Φλέμινγκ’’. Επίσης, έχουμε συστήσει ένα ερωτηματολόγιο για εκείνους, οι οποίοι ταξιδεύουν διαμέσου χωρών υψηλού κινδύνου, ώστε να ελέγχεται προληπτικά, η κατάσταση της υγείας τους. Επιπλέον, προχωρούμε σε προσλήψεις με ταχύτατες διαδικασίες, προκειμένου να ενισχύσουμε όλες τις πύλες εισόδου της χώρας. Δεν υπάρχει πύλη εισόδου που να μην έχει πάρει οδηγίες και να μην έχει θωρακιστεί. Έχουμε πάρει μέτρα εμπροσθοβαρή, τα οποία οχυρώνουν πολύ καλά τη χώρα.

Η κα Παπακώστα δήλωσε ακόμη ότι η χώρα μας βρίσκεται συνεχώς σε συνεργασία με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) και την Ευρώπη και όλα τα μέτρα, τα οποία λαμβάνονται, είναι σύμφωνα με τις κατευθυντήριες οδηγίες και τα στάνταρ που θέτει ο ΠΟΥ.