ΚΕΕΛΠΝΟ: φόβοι για μείωση του προσωπικού

ΚΕΕΛΠΝΟ
26-12-2016

«Κύκλο» επαφών με το σύνολο του πολιτικού κόσμου, εκπροσώπους του επιστημονικού χώρου καθώς και με τα συνδικαλιστικά όργανα της χώρας, έχει ξεκινήσει το Σωματείο Εργαζομένων του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ., προκειμένου να ενημερώσει για τα αιτήματα των εργαζομένων, αναφορικά με την διασφάλιση των θέσεων εργασίας τους.

Στο πλαίσιο αυτό, το Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ πραγματοποίησε συνάντηση στα γραφεία του ΠΑΜΕ (Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο). Στη συνάντηση, συζητήθηκαν οι παράμετροι της νομοθετικής πρωτοβουλίας αλλαγής του θεσμικού πλαισίου του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. καθώς και οι κίνδυνοι που θεωρούν ότι ενυπάρχουν σε μία τέτοια διαδικασία, με γνώμονα και μόνο το συμφέρον των Εργαζομένων.

Οι εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ άκουσαν τους προβληματισμούς των εργαζομένων με ιδιαίτερη προσοχή και εξέφρασε την άποψη ότι το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. καλύπτει ευρύτερες ανάγκες και κενά του Υγειονομικού Συστήματος και του Συστήματος Δημόσιας Υγείας, της Πρόληψης συμπεριλαμβανομένης. Επεσήμαναν ότι οι ανάγκες της Δημόσιας Υγείας και της Κοινωνίας επιτάσσουν ένα ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. με διευρυμένες αρμοδιότητες το οποίο πρέπει να ενισχυθεί σε όλα τα επίπεδα και εξέφρασαν την στήριξη προς τους Εργαζομένους ώστε να μην υπάρξει καμία μείωση προσωπικού και κανένας περιορισμός του ρόλου και των σκοπών του Οργανισμού.