Κι άλλη Δομή Φιλοξενίας Ηλικιωμένων στη Θεσσαλονίκη με κρούσματα κορονοϊού

19-08-2020

Τις Δομές Φιλοξενίας Ηλικιωμένων -που αποτελούν εστίες μετάδοσης- έχει βάλει στο στόχαστρο ο κορονοϊός. Και κυρίως, όπως φαίνεται, αυτές της Θεσσαλονίκης.

Δεκαπέντε ηλικιωμένοι και 7 μέλη του προσωπικού βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό σε μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων της Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η ΕΡΤ3. Σύμφωνα με μια εκδοχή, ο ιός μεταδόθηκε στους φιλοξενούμενους ηλικιωμένους και το προσωπικό, από ηλικιωμένη γυναίκα που είχε εμφανίσει συμπτώματα και είχε επισκεφθεί εξωτερικό γιατρό, ο οποίος την είχε παραπέμψει για να υποβληθεί σε εξετάσεις. Στη συνέχεια η γυναίκα επέστρεψε στο γηροκομείο.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ3, κάποιοι από τους ασθενείς της δομής νοσηλεύονται στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου και κάποιοι άλλοι στο Ιπποκράτειο. Η κατάσταση της υγείας τους είναι καλή. Να σημειωθεί ότι το γηροκομείο της εκκλησίας (Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως) φιλοξενεί συνολικά 45 ηλικιωμένους και έχει 30 άτομα προσωπικό.

30 κρούσματα σε μονάδα φιλοξενίας ηλικιωμένων την προηγούμενη εβδομάδα

Να σημειωθεί ότι την περασμένη εβδομάδα, σε άλλον οίκο ευγηρίας στο Ασβεστοχώρι, επίσης στη Θεσσαλονίκη, εντοπίστηκαν περισσότερα από 30 κρούσματα COVID-19. Ανησυχία επικράτησε στις υγειονομικές αρχές και στη δομή βρέθηκε ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας. ‘Όπως αποκαλύφθηκε οι ηλικιωμένοι είχαν προσβληθεί από τον ιό από ασθενή εργαζόμενο, ο οποίος με τη σειρά του είχε μολυνθεί από το παιδί του, που βρέθηκε σε συναυλία στη Χαλκιδική.

Σύμφωνα με χθεσινοβραδινή ανάρτηση στο voria, οι 6 από τους “θετικούς” ηλικιωμένους του πρώτου γηροκομείου στο Ασβεστοχώρι έχουν χάσει τη ζωή τους, μέσα σε μία εβδομάδα.

Πηγή: thestival, voria