Κικίλιας: Υποχρεωτικό rapid test στο προσωπικό των νοσοκομείων που αρνείται να εμβολιαστεί

19-03-2021

Μέτρα για το ανεμβολίαστο προσωπικό των νοσοκομείων λαμβάνει το Υπουργείο Υγείας, μετά τη μεγάλη διασπορά του κορονοϊού στο Αντικαρκινικό νοσοκομείο “Μεταξά”, που οδήγησε στη μόλυνση 25 εργαζομένων και 20 ογκολογικών ασθενών.

Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας εξέδωσε απόφαση για υποχρεωτικά γρήγορα τεστ στο ανεμβολίαστο προσωπικό, δύο φορές την εβδομάδα.

Χαρακτηριστικά αναφέρεται στην  ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας:

«Με απόφαση του Υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια, καθίσταται υποχρεωτική η διεξαγωγή rapid test δύο φορές την εβδομάδα σε όλο το προσωπικό – ιατρικό, νοσηλευτικό, διοικητικό, λοιπό – των Μονάδων Υγείας του Ε.Σ.Υ., που δεν έχει εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού».

Διαβάστε επίσης: «Κόκκινος συναγερμός» στο αντικαρκινικό νοσοκομείο Μεταξά: Κλείνουν κλινικές μετά τον εντοπισμό κρουσμάτων στο προσωπικό

Χαμηλό το εμβολιαστικό ποσοστό στο προσωπικό του νοσοκομείου Μεταξά

Στο αντικαρκινικό νοσοκομείο «Μεταξά» με τους 24 θετικούς εργαζόμενους και τους εννέα θετικούς ασθενείς, επικρατεί από χθες μεγάλος αναβρασμός. Όπως έγινε γνωστό μάλιστα, ενώ το νοσοκομείο έχει περισσότερους από 800 εργαζόμενους, το ποσοστό του εμβολιασμού των υγειονομικών φτάνει μόλις στο 55%.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο πρόεδρος των εργαζομένων στο «Μεταξά», Θωμάς Κατσικάρος, παραδέχθηκε ότι μερίδα των υγειονομικών ήταν επιφυλακτικοί: «Πολλοί ήθελαν περισσότερο χρόνο και τώρα, πρέπει να περιμένουν τη σειρά τους με τον γενικό πληθυσμό. Από τους υγειονομικούς πάντως που κόλλησαν οι 11 είχαν κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου» ανέφερε ο ίδιος.