«Κλείνει» από τη Δευτέρα το Παίδων Πεντέλης

26-12-2016

Με «λουκέτο» απειλείται από την Δευτέρα 17 Μαρτίου το Παίδων Πεντέλης, σε περίπτωση που οι γιατροί δεν εξοφληθούν τις δεδουλευμένες εφημερίες και δεν εξασφαλιστούν τα απαιτούμενα κονδύλια για ασφαλή προγράμματα εφημεριών.

Ήδη ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών έχει ενημερώσει το υπουργείο Υγείας προειδοποιώντας πως το νοσοκομείο θα κλείσει την ίδια ημέρα. Ο Ιατρικός Σύλλογος απαιτεί:

    * Την άμεση εξασφάλιση των απαιτούμενων κονδυλίων για την ασφαλή εκτέλεση του προγράμματος εφημεριών για το έτος 2014 και την εύρυθμη λειτουργία του νοσοκομείου.

    * Την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων εφημεριών για τον Δεκέμβριο του 2013.

    * Την άμεση καταβολή των παράνομων περικοπών του Μαΐου και Αυγούστου του 2013.

    * Την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων υπερβάσεων για τους έξι τελευταίους μήνες του έτους 2012 και ολόκληρου του 2013.

Η προθεσμία λήγει το μεσημέρι της ερχόμενης Δευτέρας, οπότε και οι γιατροί του νοσοκομείου -όπως έχουν προαναγγείλει- δεν θα συμμετέχουν σε εφημερίες, θα κλείσουν τα τακτικά, πρωινά, απογευματινά και εξωτερικά ιατρεία και οι ειδικευόμενοι θα προβούν σε επίσχεση εργασίας.

«Ο ΙΣΑ θα συνεχίσει να συμπαραστέκεται και στηρίζει τις κινητοποιήσεις των ιατρών, καθότι οι μόνοι υπεύθυνοι είναι αυτοί που δεν παραλείπουν να λαμβάνουν τους παχυλούς μισθούς τους παραλείπουν όμως να πράξουν το καθήκον τους, δηλαδή να καταβάλουν τα δεδουλευμένα των ιατρών» αναφέρει ο Σύλλογος σε ανακοίνωσή του.

Τονίζει, επίσης, ότι «θα σταθεί αρωγός στην δικαστική διεκδίκηση των δεδουλευμένων των ιατρών» και «θα προβεί σε κάθε νόμιμη ενέργεια για την διασφάλιση της δημόσιας υγείας αλλά και των δικαιωμάτων των μελών του».