“Κλείνει” το ένα πρόγραμμα μετά το άλλο στον ΟΚΑΝΑ

26-12-2016

Σε πανελλαδικές κινητοποιήσεις προσανατολίζονται οι εργαζόμενοι στον ΟΚΑΝΑ, καθώς το ένα μετά το άλλο πρόγραμμα κινδυνεύουν με «λουκέτο». Ενδεικτικό είναι ότι σήμερα Τετάρτη διακόπτει τη λειτουργία του το πρόγραμμα Streetwork του ΟΚΑΝΑ στη Θεσσαλονίκη. 

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους, λήγει το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ από το οποίο χρηματοδοτείται λήγει και μέχρι στιγμής δεν υπάρχει πρόβλεψη για τη συνέχισή του. Το ίδιο φαίνεται ότι θα συμβεί τον Ιανουάριο και σε δύο ακόμα προγράμματα του ΟΚΑΝΑ. 

«Οι εργαζόμενοι του προγράμματος, στα δύο χρόνια λειτουργίας του, προσέγγισαν στο δρόμο 1200 χρήστες και περίπου 300 άτομα δέχθηκαν τις υπηρεσίες του κέντρου, στην οδό Δαναϊδών 9» ανέφερε σε συνέντευξη τύπου ο Άγγελος Αγγελίδης του Συλλόγου Εργαζομένων στον ΟΚΑΝΑ. 

Πρόσθεσε μάλιστα ότι στις αρχές Ιανουαρίου κλείνουν και άλλα δύο προγράμματα του Οργανισμού λόγω λήξης της χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ. «Ο ΟΚΑΝΑ έχει τη συμβατική υποχρέωση για συνέχιση των προγραμμάτων για άλλα τρία χρόνια, αλλιώς θα πρέπει να επιστρέψει τα χρήματα που πήρε από τα δύο χρόνια λειτουργίας τους» επισήμανε ο κ. Αγγελίδης. 

Οι εργαζόμενοι τόνισαν πάντως ότι, παρά τις συνεχείς εκκλήσεις τους, «η διοίκηση κωφεύει», και δήλωσαν αποφασισμένοι για πανελλαδικές κινητοποιήσεις το προσεχές διάστημα.