Κλείνουν για τον ΕΟΠΥΥ τα διαγνωστικά κέντρα

26-12-2016

«Κλείνουν» για τον ΕΟΠΥΥ τα διαγνωστικά κέντρα. Στην έκτακτη γενική συνέλευση του Πανελληνίου Συνδέσμου Ιατρικών Διαγνωστικών Κέντρων αποφασίστηκε πως «δεν έχουν κανένα λόγο να επιθυμούν την διατήρηση μιας σύμβασης που το οικονομικό της αποτέλεσμα είναι εκ των προτέρων ζημιογόνο και καταστροφικό».

 Σύμφωνα με τον Σύνδεσμο, «ο έλεγχος της συνταγογράφησης διαγνωστικών εξετάσεων είναι αποκλειστική ευθύνη της διοίκησης του ΕΟΠΥΥ». Αυτό σημαίνει ότι «όποια εξέταση συνταγογραφείται και λαμβάνει την έγκριση του ΕΟΠΥΥ εκτελείται και ως εκ τούτου αποζημιώνεται στο σύνολο της».

Και σημειώνει: «μη αποδεχόμενος ο ΕΟΠΥΥ την ανάληψη των ευθυνών του για τον έλεγχο της συνταγογράφησης και της χρηστής εκτέλεσης του προϋπολογισμού δεν απομένει τίποτα άλλο από την καταγγελία της σύμβασης εκ μέρους μας». 

 Σημειώνεται ότι τα διαγνωστικά κέντρα διαμαρτύρονται για τα μέτρα του Claw Back και Rebate που οδηγούν «την οικονομική τους καταστροφή, στο κλείσιμο των επιχειρήσεων τους, στην απώλεια χιλιάδων θέσεων εργασίας».