Κλειστές παραμένουν δεκάδες κλίνες εντατικής δημόσιων νοσοκομείων

18-07-2017

Κλειστές παραμένουν δεκάδες κλίνες εντατικής στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας. Την ίδια ώρα η λίστα αναμονής των ασθενών που χρειάζονται να νοσηλευτούν σε ΜΕΘ άγγιζαν σε αριθμούς χθες, Δευτέρα, περί τα 20 άτομα.

Σύμφωνα μάλιστα με καταγγελία του νευροχειρουργού Πάνου Παπανικολάου, εδώ και πέντε ημέρες ένας ασθενής νοσηλεύεται διασωληνωμένος σε θάλαμο του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Νίκαιας, αναμένοντας μία κλίνη εντατικής. Σε ανάρτησή το στο twitter ο νευροχειρουργός του νοσοκομείου κ. Πάνος Παπανικολάου, αναφέρει χαρακτηριστικά πως πρόκειται για «παιδί ενός κατώτερου Θεού, ειναι πατέρας και παππούς καθημερινών ανθρώπων, συνταξιούχος ναυτεργάτης».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ασθενής παραμένει στις τελευταίες θέσεις της λίστας αναμονής με τις πιθανότητες εισαγωγής σε ΜΕΘ να μειώνονται όσο μπαίνουν στη λίστα νέοι στην ηλικία ασθενείς και με καλύτερη πρόγνωση για την κατάσταση της υγείας τους.

Σημειώνεται ότι φέτος οι ανεπτυγμένες κλίνες στις ΜΕΘ είναι 554 έναντι 438 πέρυσι και σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας υπάρχει άρνηση των επαγγελματιών υγείας για τη στελέχωσή τους καθώς δεν συμμετείχαν στον σχετικό διαγωνισμό για τις θέσεις συμβασιούχων στις ΜΕΘ.