Κολομβιανά καρτέλ πίσω από τις διαρρήξεις σε νοσοκομεία του ΕΣΥ

08-06-2017

Εξιχνιάστηκαν οι διαρρήξεις στα νοσοκομεία του Αγίου Σάββα, της Λαμίας, της Λάρισας και του Βόλου από τα οποία απέσπασαν ιατρικά μηχανήματα εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ. Σύμφωνα με την Ελληνική Αστυνομία, πίσω από τις πρωτοφανείς διαρρήξεις κρύβονται καρτέλ της Λατινικής Αμερικής. Δράστες  είναι τρεις Κολομβιανοί ενώ ήδη εντοπίστηκαν δύο ενδοσκόπια στην Μπογκοτά και πλέον έχει ξεκινήσει η διαδικασία «επαναπατρισμού» τους στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με την αστυνομία οι τρεις Κολομβιανοί εμφανίζονταν αρχικά ως τουρίστες και νοίκιαζαν σπίτια κοντά στα νοσοκομεία που θα χτυπούσαν. Στη συνέχεια υποδύονταν τους ασθενείς προκειμένου να κάνουν κατόπτευση του χώρου αλλά και να έχουν πρόσβαση στο εσωτερικό των τεσσάρων νοσηλευτικών ιδρυμάτων.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι τα ιατρικά μηχανήματα τα χρησιμοποιούσαν για να μεταφέρουν ναρκωτικά από και προς την Κολομβία. Κι αυτό διότι οι μεταφορείς που χρησιμοποιούν σαν «βαποράκια» που μεταφέρουν τα ναρκωτικά αναγκάζονται να καταπίνουν συσκευασίες με ναρκωτικά. Οι εγκέφαλοι της κλοπής των ιατρικών μηχανημάτων ήθελαν τα ενδοσκόπια και τα άλλα εργαλεία για να βεβαιώνονται ότι η… δουλειά έχει γίνει όπως σχεδιάστηκε!