Κωλυσιεργούν οι ιδιωτικές ελεγκτικές εταιρείες καταγγέλλει ο ΣΕΚ

26-12-2016

Σοβαρές καθυστερήσεις και κωλυσιεργίες στο θέμα της εκκαθάρισης των τιμολογίων των ιδιωτικών κλινικών, για τις νοσηλείες ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ από το 2007 μέχρι και σήμερα, από ιδιωτικές ελεγκτικές εταιρίες, καταγγέλλουν οι ίδιοι οι ελεγχόμενοι. 

 Επτά μήνες μετά την ψήφιση του νόμου βάσει του οποίου δόθηκε η δυνατότητα ελέγχου των παραστατικών των παρόχων του ΕΟΠΥΥ σε ιδιωτικές εταιρίες, η ελεγκτική διαδικασία έχει «παγώσει».

 Μάλιστα, ο Σύνδεσμος Ελληνικών Κλινικών (ΣΕΚ) απευθύνθηκε για το ζήτημα και στον Πρωθυπουργό, ζητώντας με επιστολή του από τον κ. Αντώνη Σαμαρά αφενός να παρέμβει και να φροντίσει για την επίλυσή του, αφετέρου  «να μην μας αντιμετωπίζετε ως επαίτες, ούτε να φορτώνετε στις πλάτες μας τα προβλήματα ενός ανίκανου δημόσιου συστήματος υγείας».

 Ο ΕΟΠΥΥ οφείλει στις ιδιωτικές κλινικές ληξιπρόθεσμες οφειλές  ύψους περίπου 400 εκατ. ευρώ για νοσηλείες ασφαλισμένων από το 2007 έως το 2011 ενώ περισσότερα από 1, 2 δις υπολογίζονται οι οφειλές του ΕΟΠΥΥ από το 2011 μέχρι σήμερα.