Κωνσταντίνος Συρίγος: Ούτε ένας γιατρός από τους προσληφθέντες δεν έχει έρθει στο Σωτηρία

31-03-2020

Ούτε ένας γιατρός δεν έχει έρθει στο Σωτηρία για να πιάσει δουλειά, είπε στην εκπομπή Συνδέσεις της ΕΡΤ1, ο καθηγητής και διευθυντής της κλινικής παθολογίας-ογκολογίας του νοσοκομείου Σωτηρία, Κωνσταντίνος Συρίγος. Πάρα τις δηλώσεις του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια, κατά την ενημέρωση των συντακτών στις 23/3, ότι ήδη είχαν αναλάβει υπηρεσία 176 νέοι γιατροί και ότι θα δρομολογούνταν άμεσα προσλήψεις άλλων 431 γιατρών, το μεγαλύτερο λοιμωξιολογικό νοσοκομείο που σηκώνει τα 2/3 του βάρους των ασθενών με κορονοϊό, περιμένει ακόμη τη … σειρά του, όπως είπε ο κος Συρίγος.

Μάλιστα ο κος Συρίγος, επεσήμανε ότι οι προσλήψεις ολίγων μηνών που έχουν προαναγγελθεί από το υπουργείο Υγείας, δεν αποτελούν ισχυρό κίνητρο για τους γιατρούς, που θα ενδιαφέρονταν να προσληφθούν στο ΕΣΥ, αλλά θα ήθελαν να βλέπουν κάποιο μέλλον στις συγκεκριμένες θέσεις. Επίσης σε καμία περίπτωση, οι συγκεκριμένες προκηρύξεις δεν κάνουν γιατρούς και άλλο αξιόλογο προσωπικό που έχει φύγει από τη χώρα, να θέλει να ξαναγυρίσει.

Η μάχη τώρα στο νοσοκομείο Σωτηρία κατά του covid 19 , είπε ο κος Συρίγος, δίνεται με τη συνδρομή φοιτητών και ειδικευόμενων γιατρών, που εκπαιδεύονται καθημερινά και προσφέρουν μεγάλο έργο, αλλά και με τη βοήθεια συνταξιούχων στρατιωτικών γιατρών και νοσηλευτών, που και αυτοί, κάθε μέρα δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό. Σχετικά με την επάρκεια των υλικών προστασίας ο κος Συρίγος, διαβεβαίωσε, ότι προς το παρόν και με τη λελογισμένη χρήση αυτά καλύπτουν τις ανάγκες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

Σχετικά με την «επιστράτευση» συνταξιούχων γιατρών του ΕΣΥ ο κος Συρίγος, είπε, ότι δεν είναι καλή ιδέα, γιατί οι περισσότεροι, ως άνθρωποι μεγάλης ηλικίας και επί πλέον συνήθως με συνοσηρότητες ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου.

Διαβάστε επίσης:

Σωτήρης Τσιόδρας: Στα 1.314 το σύνολο των κρουσμάτων νέου κοροναϊού στην Ελλάδα, με 102 νέα κρούσματα