Με “κορώνα γράμματα” κέρδισε το Άμστερνταμ από το Μιλάνο τον ΕΜΑ

20-11-2017

Στο Άμστερνταμ τελικά, “κλήρωσε’ να είναι η οικοδέσποινα πόλη του ο Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων. Και όταν λέμε κλήρωσε, κλήρωσε κυριολεκτικά αφού το Μιλάνο που είχε 25 πόντους στο πρώτο γύρο με την Κοπεγχάγη και το Αμστερνταμ να ακολουθούν με 20, στο δεύτερο γύρο ισοψήφησε με την ιταλική πόλη, όποτε με “κορώνα γράμματα” κέρδισε το πολύφερνο έπαθλο.

Οι ψήφοι που πήραν οι υπόλοιπες χώρες ήταν, Μπρατισλάβα 15, Βαρκελώνη 13, Στοκχόλμη 12, Αθήνα 10, Πόρτο 10, Βαρσοβία και Βουκουρέστι 7, Βρυξέλλες και Ελσίνκι 5, Βιέννη 4 και Βόννη Λιλ και Σόφια 3.

Σημειώνεται ότι η ψήφος είναι εμπιστευτική και δε γνωρίζουμε ποιος ψήφισε ποιον αλλά από το σύστημα ψηφοφορίας, που μοιάζει με αυτό της Γιουροβίζιον, (κάθε χώρα έχει δικαίωμα τριών ψήφων που πιάνει ο πρώτος τρεις πόντους ο δεύτερος δύο και ο τρίτος έναν και μόνο οι χώρες που πήραν τριάρι από 14 χώρες μπόρεσαν να περάσουν στο δεύτερο γύρο), φαίνεται ότι Γερμανία Βόννη και Λιλ ψηφίστηκαν μόνο από τις ίδιες.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι οι εγκαταστάσεις του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων μαζί με το έμψυχο δυναμικό πρέπει να μεταφερθούν άμεσα στην Ολλανδική πρωτεύουσα και φυσικά όσοι δεν ακολουθήσουν θα πρέπει να βρουν αλλού δουλειά.

Σημειώνεται ότι και το Άμστερνταμ όπως και το Μιλάνο, όχι μόνο ήταν ψηλά στις αξιολογήσεις αλλά συγκέντρωναν και σε μεγάλο βαθμό τις προτιμήσεις του προσωπικού που ενδιαφερόταν κυρίως για δύο παράγοντες, την προσβασιμότητα σε άλλες πόλεις και τα ξενόγλωσσα σχολεία για την εκπαίδευση των παιδιών των περίπου 900 εργαζομένων.